Søk

Søkeresultat

Stimuleringsordningen åpnet for søknader

Forskriften som regulerer regjeringens stimuleringsordning for kulturlivet er kommet på plass og stimuleringsordningen åpnet for søknader før helga. Det er satt av 500 mill. kroner til ordningen i inneværende år og stimuleringsordningen skal videreføres også for første halvår i 2021.

Les mer

Stina Stenerud & Her Soul Replacement

Konsert 11.11.2023

Stina Stenerud & Her Soul Replacement byr på egenkomponert skandinavisk soul i et moderne lydbilde! Med en utilslørt forkjærlighet for musikkens eldre røtter, inviteres du med på en kraftfull, usminket og leken reise gjennom soul, funk og gospel!

Les mer

Stjernespekket blueshimmel i Frederikshavn

Blues Heaven på Nordjylland gikk som vanlig av stabelen den første helgen i november. Årets line up ble av arrangøren treffende beskrevet som «en perlerekke av Grammyvinnende stjerneartister, hovedsakelig fra USA». Øverst på plakaten sto selveste Buddy Guy.

Les mer

Stjernespekket tributekonsert for James Cotton

Torsdag 6. desember var et imponerende knippe med amerikanske bluesmusikere samlet for å hylle den avdøde sangeren og munnspilleren James Cotton. Showet fant sted i Fall River, Massachusetts, og sjelden har så mange kjente amerikanske munnspillere vært samlet på samme scene. Showet ble filmet og vil bli en del av en dokumentarfilm som blir laget om James “Superharp” Cotton. Showet var selvfølgelig forhåndsutsolgt!

Les mer

Stoffe Sundlöf 1951-2020

Bluestrommeslagernes Grand Old Man i Skandinavia, Stefan «Stoffe» Sundlöf døde 3. oktober. Knut Reiersrud var blant mange musikere som kjente og satte pris på den stødige og stilriktige svenske trommeslageren. Les hans minneord her.

Les mer

Stor konsert med Nathaniel Rateliff på Parkteatret

Nathaniel Rateliff and The Night Sweats skulle besøkt Parkteatret for to år siden, men så opptrådte bandet med låta “S.O.B” på “The Tonight Show”. Dette snudde opp ned på det Denverbaserte bandets tilværelse, og Oslokonserten måtte utsettes til november. I tillegg måtte konserten flyttes fra Parktetret til Rockefeller på grunn av stor etterspørsel. Nå var det åtte mann sterke bandet her igjen, anført av 39-årige Nathaniel Rateliff, denne gangen med et rykende ferskt album i kofferten, deres andre full-lenders studioalbum.

Les mer

Stor norsk bluesfeiring i London

Søndag 10. november 2019 inntar norske bluesartister en av Europas mest prestisjetunge arenaer, Royal Albert Hall. Den store norske feiringa i London starter allerede dagen før på konsertstedet Roundhouse. Det blir en helt utrolig begivenhet når det beste av norsk blues skal vises fram og bli feiret i disse storslagne omgivelsene, og når samtidig 3.600 nordmenn blir invitert til London for å ta del i den helt spesielle begivenheten. Bildet: Amund Maarud og Knut Reiersrud foran Royal Albert Hall (Foto: Per Ole Hagen/Bluesnews).

Les mer

Stor stemning på Blues i Vintermørket i Vardø

Blues i Vintermørket hadde en imponerende line-up i år. Byen med drøye 2000 innbyggere har slitt med fraflytting, men det hindrer ikke de gjenværende i å arrangere flere flotte festivaler i året. Mange har sett Yukigass (snøballkrigfestivalen) på NRK, og her er også Pomorfestivalen og en fuglefestival i tillegg til Blues i Vintermørket. Blant artistene i år var Dave Fields Band.

Les mer

Stor stemning på blueshelga i Odda

Hvert år i september er det blueshelg i Odda. Til tross for restriksjoner og noe mindre publikum ble det nok en flott festival innerst i Hardanger. Blueshelga startet med kickoff og musikkquiz torsdag 16. september. Men det var ikke før fredag det braket skikkelig løs mellom fjellene i industribyen. Det hele ble avrundet lørdag kveld med "supergruppa" Spoonful of Stones (bildet).

Les mer