Søk

Søkeresultat

Uvurderlig

DIVERSE ARTISTER - The Roots Of It All, Acoustic Blues, The Definitive Collection

Les mer

Vakker musikk

Dette er utgivelse nummer to etter at Snowy White tok skrittet og samlet «The White Flames» igjen i 2017. White er gitaristen som har turnert med Pink Floyd (Animalsturnéen) og senere Roger Waters. Han har arbeidet med Peter Green, Phil Lynott og Thin Lizzy (fast medlem fra 1980 til 1982). 
På egne utgivelser går likevel White i en helt annen retning, der han skaper nedpå og laidback bluesmusikk. Med klare og erkjente referanser til kollegaer som Otis Rush, Albert King, Buddy Guy og ikke minst B.B. King rister White kvalitetslåter tilsynelatende uanfektet ut av ermet. Så ser vi gladelig gjennom fingrene med ett og annet tvilsomt fusion-avvik. Bandet holder et himmelhøyt nivå der han har arbeidet med bassist og produsent Kuma Harada og trommeslager Richard Bailey siden tidlig åttitall. Sammen med Juan Van Emmerloot og Walter Latuperissa utgjør de kjernen i White Flames. Snowy White har skapt lytteopplevelser som dette siden svært tidlig på syttitallet – som oftest for andre musikere. Han har hatt og har en svært høy stjerne i musikermiljøet. 
Dette er først og sist vakker musikk, og ikke er det mulig å forstå hvordan Snowy White kan ha «The Blues» når han skaper musikk som dette. «Why Do I Still Have The Blues» er mesterverket her. Så legger han seg litt tilbake, flirer og synger «Just got back from heaven, didn’t like what I see. To many complications up there for me» - uovertruffent stilig. 
På høy tid å gi denne mannen sjansen, synes du ikke? Månedens letteste femmer det her.

Les mer

Valgkomitéen i NBU er på jakt etter kandidater til styret

På landsmøtet til Norsk Bluesunion, 11-13. mars 2016, skal det velges et nytt styre for perioden 2016 til 2018. Valgkomiteen er nå i gang med å se etter aktuelle kandidater. Har du forslag til aktuelle kandidater eller ønsker du selv å stille til valg? Da er tiden inne for å melde din interesse.

Les mer

Van Morrison tilbake til Moldejazz

For 22 år siden sto Molde på hodet da Van Morrison besøkte Moldejazz. Han gjorde den gang både en egen konsert og dukket også opp som overraskelsesgjest på Bob Dylans konsert dagen før. Den 18. juli er det duket for ny storslått konsert på Romsdalsmuseet. Dette blir den eneste konserten Van Morrison gjør i Norge i 2018.

Les mer