Vellykket markering av Røyken Bluesklubbs 20-års jubileum

Opprinnelig var planen at jubileet skulle feires med en stor konsert 28. mars 2020. Flere band var booket og det var planlagt forskjellige festinnslag, men så kom jo koronaen og satte en stopper for det. Lørdag 16. oktober kunne endelig Røyken Bluesklubb samle folk til jubileumskonsert på Slemmestad.

Vellykket markering av Røyken Bluesklubbs 20-års jubileum
Styret i Røyken Bluesklubb, fra venstre: Per Harald Kjendlie, Kai Hansen, Nils-Jacob Økern, Paul K. Kristiansen, Elisabeth Solum og Terje Olberg. Til høyre daglig leder i NBU, Bitten Svendsen.

Klubben opplevde en lang musikalsk pause etter nedstengningen i mars 2020. Det ble avholdt to utsolgte konserter høsten 2020, men så var det stopp igjen. Konserthøsten 2021 har derimot så langt vært en kjempesuksess med utsolgte hus.

Suksess var det også lørdag 16.10 da 130 glade publikummere inntok Blues-cafeen i Sekkefabrikken. Det ble en minnerik overrekkelse av 20-årsgave fra Norsk Bluesunion med tilhørende tale av Bitten Svendsen. Dette passet perfekt siden dette var første «ordentlige» konsert i bluesklubben etter at korona-restriksjonene ble opphevet. Mange hadde tatt turen til Slemmestad for å se publikumsfavorittene Spoonful Of Blues, og det ble en fest av en konsert med hyggelig gjensyn av venner og kjente.

Røyken Bluesklubb ble stiftet i  januar 2000 og hadde sin første konsert 31. mars samme år. De første årene ble konsertene arrangert på Gamle Slemmestad Pub, deretter ble Blues-Cafe'n startet i Sekkefabrikken Kulturhus i 2013. Klubben har gjennom årene lagt vekt på å presentere et variert artistprogram med både kjente og mindre kjente bluesband. Klubben har booket Union Bluesband til klubben, og et klubbmedlem har hatt verv i styret til både Norsk Bluesunion og Bluesnews i en årrekke.
Medlemmene i klubbstyret har hele tiden jobbet ivrig og idealistisk for at bluesmusikken skal ha en naturlig plass i nærmiljøet. Bluesklubben har blitt en sosial og musikalsk møteplass på det stadig voksende tettstedet Slemmestad. Røyken Bluesklubb har hatt en fin oppsving den siste tiden. Dessverre mister de Sekkefabrikken fra nyttår i cirka halvannet år på grunn av ombygging. Foreløpig er det uklart hvor de havner, men det jobbes intenst med å finne et godt midlertidig alternativ. 

Spoonful of Blues på Sekkefabrikken under jubileumskonserten. (Foto: Elisabeth Solum).