Union Bluescup i Trondheim 11. mai

Lørdag 11. mai inviterer Trondheim Bluesklubb og Norsk Bluesunion til regionalt uttak i Union Bluescup 2019 på Hjorten Scene i Royal Garden Hotel i Trondheim. Fire band er påmeldt.

Union Bluescup i Trondheim 11. mai
De fire deltakerbandene, Echo, Main Street Revival, The Five Lads og The Naveblues.

Det er de fire bandene Echo, Main Street Revival, The Five Lads og The Naveblues som skal konkurrere om de to første plassene i det regionale uttaket. Dette gir direkte avansement til semifinale og finale som blir avholdt på Bok og Blueshuset under Notodden Blues Festival 2. og 3. august.

Alle de fire bandene består av yngre musikere, og de kommer fra forskjellige steder i landet. Kvartetten Echo har utspring fra Heimdal videregående skole, der de alle har vært elever. Bandet deltok også på cupen på Notodden i fjor. Main Street Revival kommer fra Levanger og spiller bluesrock inspirert av band som Rival Sons og Kaleo. Fra Bodø kommer det nystartede bandet The Five Lads, som også spiller musikk i bluesrock-sjangeren. The Naveblues tar turen opp fra Bergen for å delta på UBC-uttaket i Trondheim. Bandet spiller en blanding av indie, rock og blues.

Finalen vil også i år inneholde inntil 10 band. I tillegg til det regionale uttaket i Trondheim blir det også avholdt et uttak i Oslo. Det er Østkanten Bluesklubb og Oslo Bluesklubb som sammen står bak arrangementet som finner sted under Musikkfest Oslo lørdag 1. juni. Dette vil foregå på utescenen som er plassert ved Tordenskiold Pub i Rosenkrantzgate.

I tillegg til å kvalifisere seg gjennom de regionale uttakene, er det også en mulighet å sende direkte søknad til Norsk Bluesunion. Denne skal inneholde info om bandet, pressebilde og lydfiler. Sendes til adressen post@norskbluesunion.no.