Trondheim Bluesklubb feiret 40 år med stil

Norges eldste bluesklubb feiret sitt 40-årsjubileum 29. og 30. oktober. Trondheim Bluesklubb ble stiftet i 1981 og er i dag også landets største bluesklubb. Feiringa gikk over to dager med konserter på fire forskjellige scener før festlighetene ble avrundet lørdag med festmiddag og konsert på Royal Garden med britiske Kaz Hawkins og Vidar Busk & His True Believers.

Trondheim Bluesklubb feiret 40 år med stil
Vidar Busk og Kaz Hawkins sto på jubileumsplakaten i Trondheim.

Festivalhelga ble innledet fredag kl 16.00 med After Work Blues på Daniel på Hjørnet med den britiske trioen Dave Kelly, Bob Hall og Hilary Blythe på scena. Kl. 20.00 startet en innholdsrik maratonkonsert på Hjorten Scene på Royal Garden. Først ut var bandet Roots'n Boots før det gikk slag i slag med forskjellige lokale band og artister utover kvelden og natten.

Krambua heter den trivelige puben der bluesklubben har sine faste arrangementer hver lørdag ettermiddag. På jubileumslørdagen var det selvfølgelig konsert her, men konsertstart var flyttet fram til klokka halv ett for at publikum skulle rekke hele programmet denne dagen. Et fullsatt lokale fikk med seg to band. Først ut var Dave Kelly, Bob Hall og Hilary Blythe. Dette er kjente britiske bluesnavn som har spilt med mange storheter. Dave Kelly er originalmedlem i Paul Jones' kjente The Blues Band, og han har også spilt med navn som Howlin' Wolf og John Lee Hooker. Pianisten Bob Hall er en av grunnleggerne av bandet Savoy Brown og har i likhet med Dave Kelly spilt med mange av de amerikanske blueslegendene. På bass hørte vi Hilary Blythe, også en veteran på den britiske bluesscenen med fartstid bl.a. i Lil' Jimmy Reeds band.
Band nummer to ut denne lørdag ettermiddagen var de nordnorske Roots'n Boots. Med sangeren Geir Morfjord foran på scena med sitt lille trommesett (inkludert stekepanne) skapte de seks musikerne god stemning i lokalet med sin varierte, svingende musikk og morsomme verbale innslag. Foruten Morfjord består Roots'n Boots av hans Trasti Isaksen på gitar, Trond Hansen på bass og de tre sangerne Ingjerd Strøm Hansen, Kjersti Strøm Hansen og Gjertrud Strøm Hansen.

Roots'n Boots skapte stor stemning på Krambua lørdag ettermiddag. (Foto: Rune Endal).

Klokka seks var det klart for stor festmiddag på Royal Garden. Klubbens leder Ellen Klemp ønsket gjestene velkommen og presenterte klubbstyret i jubileumsåret, som svært gledelig har rekruttert flere yngre medlemmer. Jubileumssjef Jan Engen overtok mikrofonen og fortsatte i velkjent humoristisk tone. Han understreket blant annet den oppsiktsvekkende utviklingen klubben har hatt i løpet av de 40 årene med avansement fra karsk og gryterett til trerettes festmiddag. Gjestene fikk før den nydelige treretters middagen servert et par musikalske numre fra en av byens musikalske stoltheter, Dr. Bekken. Klubben fikk gratulasjoner fra både kulturetaten i Trondheim kommune og fra Norsk Bluesunion. Etter maten fikk gjestene høre litt om klubbens historie gjennom 40 år ved Per Oskar Olsen.

Jubileumsgeneral Jan Engen, leder i Trondheim Bluesklubb, Ellen Klemp, og styremedlem i Norsk Bluesunion, Tor Hognes. (Foto: Rune Endal).

Over: Fra festmiddagen lørdag. Under: Per Oskar Olsen serverte høydepunkter fra klubbens historie for gjestene. (Foto: Rune Endal).

Den store finalen var i Kongressalen i Royal Garden der det var dekket småbord med sitteplass til alle gjestene. Livlige og frodige Kaz Hawkins og hennes band var først ut på scena. Den strålende sangerinna og scenepersonligheten fra Belfast i Nord-Irland skapte stor stemning i salen. Mindre stemning ble det ikke da Vidar Busk entret scena med sin originalbesetning av True Believers fra 90-tallet. Publikum fikk gjenhør med mange kjente låter fra en Busk i storform. Han tok seg noen runder ut blant publikum med gitaren og inviterte også et par gjester opp på scena underveis.

Bluesnews gratulerer Trondheim Bluesklubb med et flott gjennomført jubileum!

I hotellgangene kunne man se utstilling av bilder fra klubbens historie.
I hotellgangene kunne man se utstilling av bilder fra klubbens historie.