Tora headliner på Bluesfest Ung i Trondheim

Samme helg som godt etablerte Nidaros Blues blir avholdt 4. til 7. april presenterer arrangøren i år en nystartet festival med navnet Nidaros Ung. Festivalen er myntet på et yngre publikum og blir avholdt på Rockheim. Øverst på plakaten står det fremadstormende bandet Tora med Tora Dahle Aagård i front.

Tora headliner på Bluesfest Ung i Trondheim
Tora Dahle Aagård i Royal Albert Hall november 2019.

Festivalleder Jan Engen forteller til Adresseavisen i Trondheim at den nye festivalen er et ledd i rekrutteringsarbeidet til Nidaros Blues. På Nidaros Ung blir det unge musikere på scenen og noe så uvanlig som en øvre aldersgrense for publikum. Yngre folk blir det også på arrangørsiden. Planen er å skifte festivalleder hvert år. Den første festivalsjefen er 25 år gammel og heter Majken Bergmann Engen, datter av Jan Engen. Majken er oppvokst med Nidaros Blues og har "vært med" siden hun var fire år gammel. I dag er hun også styremedlem i driftige Trondheim Bluesklubb, som nå er landets største bluesklubb. 
Siden det er noe usikkert hva salgs arrangement som vil være mulig å få til i april, har festivalen valgt å starte med én dag det første året, fredag 9. april. Nidaros Ung vil bli innledet av et kjent bluesband som skal turnere rundt på videregående skoler i hele fylket.

Toppnavnet på plakaten er bandet Tora, som forøvrig også nylig mottok Adresseavisens musikkstipend. Med mange nasjonale opptredener og en rekke oppdrag i utlandet er hun i 2021 det heteste bluesnavnet i Trøndelag. Bandet ble dannet i Flatanger i Trøndelag i 2011 og består av Tora Dahle Aagård (gitar og vokal), Isak Seltveit (bass), Guri Tranås (kor), Andreas Dahle Aagård (gitar) og Magnus Galguften (trommer).
Et annet navn på programmet denne kvelden er Trondheimsbandet Maldito. Du har blant annet et år som Norsk Bluesunions turnéband og mange opptredener i inn- og utland bak seg.

Tora vill også kunne høres på årets hovedfestival. Der er hun i godt selskap med bl.a. 60-tallsheltene i Procol Harum, amerikanske Southern Avenue, svenske Roffe Wikström og Texasgitaristene Anson Funderburgh, Mike Morgan og Shawn Pittman.
Les mer om festivalene på nidarosblues.no

Amerikanske Southern Avenue spiller på hovedfestivalen.
Amerikanske Southern Avenue spiller på hovedfestivalen.