Tiger City Jukes inviterer til vinyl-slipp på Gamla

I 2018 fylte Tiger City Jukes den store scenen på Artilleriverkstedet i Horten til randen da de inviterte publikum til en helaften med video- og lydopptak av sin nye utgivelse, Moonlight Crying. Nå foreligger konserten på vinyl, og denne begivenheten blir feiret med releasekonsert på Gamla i Oslo lørdag 7. mars.

Tiger City Jukes inviterer til vinyl-slipp på Gamla
Knut Eide og Harald Stokke i Tiger City Jukes på Notodden Blues Festival.

Tiger City Jukes ble startet i den store norske bluesboomen på midten av 90-tallet i miljøet rundt Oslo Bluesklubb. Sangeren og gitaristen Knut Eide fra Namsos møtte bluesgitarist Harald Stokke i «Tigerstaden», og etter utprøving av forskjellige besetninger endte bandet opp som kvartett med André Vrolijk på bass og Håkon Hansen  på trommer. Bandet var lenge et av de ledende bluesbandene i landet, og de turnerte hyppig utover 90- og 2000-tallet. Deres første plate kom i 1997.
Bandet tok en musikalsk vending etter André Vrolijks bortgang i 2008, og spilte i 2010 inn albumet Moonlight Crying. Her presenterte bandet seg i en litt annen stil med mørk, melankolsk rock, i motsetning til den svingende bluesstilen bandet var kjent for tidligere. 

180-grams vinyl med utbrettcover
«Live i Artilleriverkstedet» er Tiger City Jukes’ syvende plateutgivelse. Nå kan du sikre deg den  på vinyl, en flott produksjon med utbrettcover, ved å møte opp på konserten på Gamla på lørdag. Er du heldig, kan du også vinne gratisbilleter til konserten i quiz’en som du finner nederst i saken her.

Tiger City Jukes går på scena kl. 20.30 og dørene åpnes kl 19.00. Bandet stiller denne kvelden med 5-manns besetning: Knut Eide (vok/git/msp), Harald Stokke (git), Helge Hovland (git), Atle Rakvåg (bass) og Espen Moen (trommer).
- Helge har vært inne i lydbildet vårt siden Moonlight Crying-innspillingen, forteller Knut Eide til Bluesnews. - Det er ekstra stas når vi kan ha ham med som gitarist på scenen. Han har også vikariert som bassist når Atle ikke har hatt anledning, men han er jo en «kosmisk» gitarist som legger inn nye dimensjoner i lydbildet vårt. Dessuten er han jo også spesialist på «brit-sound» rockegitar, så det er en fest å ha ham med.

«Live i Artilleriverkstedet» har ligget på digitale plattformer siden i fjor, men er først nå tilgjengelig i fysisk format. Eide forteller at den er trykket opp i et begrenset opplag på 300 eksemplarer, så det gjelder å være først til mølla. På innspillingene består bandet av ni musikere, i tillegg til de fem nevnte er Terje Johannesen og Frode Grøtting med på trompet, saksofon og diverse perkusjon, og dessuten deltar sangerinnene Linda Kvam og Marianne Eide.
- Vi har jo også 25-års jubileum i år, forteller Knut Eide, - så dette blir den første markeringen med å slippe ei skive som på mange måter summerer opp veien vi har gått, med alt fra en tributt til salige B.B.King og opp til det mer sumpete rockeutrykket vi hadde på vår nyeste plate.

Første bluesband på «forhåndsbestill.no»
Tiger City Jukes var første bluesband som benyttet seg av tjenesten forhåndsbestill.no fra NPS Music, der man kan forhåndsfinansiere plateutgivelser. I kampanjen som har pågått et par måneder kunne kjøperne velge mellom å kjøpe LP, eller LP inkludert en gjestelisteplass til konserten på Gamla.
Knut Eide i Tiger City forteller om erfaringene med konseptet:
- Markedet forandrer seg jo så fort, og det gjelder å henge med. Vi syntes det var interessant å prøve ut dette. Det var enkelt å sette opp kampanjen, og samarbeidet med forhåndsbestill.no gikk greit. Alt fungerte bra. Som artist i dag, må man jo gjøre alt mulig selv. Det finnes jo knapt platebutikker lenger. Og med folkefinansieringsplattformer som for eksempel Kickstarter stoppes kampanjen dersom man ikke oppnår det målet man har satt for kampanjen.

Quiz – vinn billetter!
Svar på disse to spørsmålene og du er med i trekningen av to konsertbilletter:
1) I hvilken norsk by ligger Artilleriverkstedet som live-konserten er innspilt i?
2) I hvilken by ble Tiger City Jukes startet?

Send svarene dine på epost til: redplanet@gamla.no innen fredag 6. mars kl. 15.00.

Tiger City Jukes, fra v. Harald Stokke, Espen Moen, Knut Eide, Helge Hovland og Atle Rakvåg.
Tiger City Jukes, fra v. Harald Stokke, Espen Moen, Knut Eide, Helge Hovland og Atle Rakvåg.