Reloaded Norway representerer Norge i EBC 2020

Notoddenbaserte Reloaded Norway skal representere Norge i neste års European Blues Challenge. Den tiende utgaven av den europeiske bandkonkurransen finner sted i Zaandam utenfor Amsterdam i Nederland 17.-18. april 2020.

Reloaded Norway representerer Norge i EBC 2020
Reloaded Norway.

Utvelgelsen av deltakerbandet skjedde i år – som tidligere år – gjennom en nominering av band fra klubbene i Norsk Bluesunion og påfølgende avstemning blant de 13 norske medlemmene i European Blues Union. Dert var Amund Maarud som fikk flest stemmer, men han takket nei til deltakelse på grunn av at han er andre prosjekter denne perioden. Andre nominerte var The Jelly Roll Men, Tora, Good Time Charlie og Maldito.

På den årlige europeiske bluessamlingen møtes bluesfolk fra mer en 30 nasjoner. Den har tidligere vært avholdt I Berlin, Brussel, Toulouse, Riga, Torrita di Siena, Horsens, Hell og på Azorene. Arrangementet samler hvert år en stor gruppe norske tilreisende.
Helga inneholder i tillegg til bandkonkurransen også årsmøte i European Blues Union, et bluesmarked, jam session og konsert med nasjonale band. 
Norge har vært med alle år, og har også gjort det godt flere ganger. I Berlin i 2012 gikk Rita Engedalen og hennes Backbone helt til topps, og i 2006 vant Eric «Slim» Zahl & The South West Swingers i Italia. Pristine en tredjeplass i Riga i 2014 og JT Lauritsen & Buchshot Hunters det samme  i Belgia i 2015.

Årets norske deltakerband, Reloaded Norway, består av Heidi Blåsmo (vokal), Hans Trasti Isaksen (gitar), Tore Præsteng Thuen (gitar), Jarle “Charlie” Børresen (keys), Tony Caddle (bass) og Lars Ove Fjelldahl (trommer). Bandet ble startet i forbindelse med Heidi Blåsmos deltagelse i The Voice 2012. Heidi har lang fartstid som vokalist og har gjort opptredener med blant annet Øyvind Blunck, Guri Schanke, Madrugada og Hellbillies. Hun har også erfaring fra storband, kor og lokale bandprosjekter.
Reloaded ga ut sin debutplate i 2013, og musikken har blant annet fått mye oppmerksomhet og spilletid på utenlandske radiostasjoner.