Publikumsrekord for FjordBlues

Helga 17. til 19. oktober gjennomførte Fjæra Bluesklubb på Sandane i Nordfjord den 22. utgaven av FjordBlues. Amerikanske Hannah Wicklund var årets headliner, og dette var hennes aller første besøk i Skandinavia. Det meldes fra Sandane at hun imponerte stort på sine tre konserter under festivalen, spesielt på den akustiske intimkonserten som hun holdt alene for cirka 80 personer i stuene på Gloppen Hotell (bildet).  

Publikumsrekord for FjordBlues
Amerikanske Hannah Wicklund var årets headliner.

Klubben på Nordvestlandet har i mange år vært flinke til å ta inn nye spennende og mer ukjente artister fra inn- og utland. Årets festival hadde i tillegg en klar kvinnelig profil, da et flertall av årets band hadde damer som frontfigurer eller sangere. I tillegg til trønderbandet Tora var dette tilfelle for alle de fire regionale og lokale band fra nærområdet. Også engelske Elles Bailey gjorde sin norgesdebut på Fjordblues med sin miks av rock, blues, soul og americana.

Over: Elles Bailey norgesdebuterte på Sandane. Under: The Jelly Roll Men med Knut Reiersrud. (Foto: Arve Reistad).

- Jeg har lenge hatt lyst til å opptre på FjordBlues her på Sandane, og endelig er jeg her, sa Knut Reiersrud som for anledningen spilte sammen med The Jelly Roll Men. Dette var første gang han besøkte Fjæra Bluesklubb, og publikum på FjordBlues viste at de satte stor pris på besøket.

Nytt av året var en utendørskonsert på plassen foran kommunehuset på lørdag på dagtid. Med 3-400 personer på denne konserten ble det en solid publikumsrekord med til sammen 2100 besøkende for FjordBlues i 2019. Av dette utgjør publikum på de tre konsertene for barn og unge i kommunens kultursal nesten halvparten. Alle tre og flere av dagtidskonsertene i sentrum var gratis for publikum, så selv med rekordstort publikum er det usikkert om årets festival går med overskudd.  
- Det vet vi først om et par uker når vi har fått oversikt over alle utgiftene, forteller festivalsjef Hans Andenæs til Bluesnews.

Andreas Dahle Aagård og Tora Dahle Aagård.

Mikkel og Reverockerne holdt konsert for barnehagebarn og de minste skolebarna der de presenterte kjente barnesanger i ny og rocka stil. Kultursalen på Sandane var helt fullsatt (375 personer) under konserten. (Foto: Arve Reistad).

Fra utekonserten foran kommunehuset.
Fra utekonserten foran kommunehuset.