Oslo Bluesklubb mottok jubileumsgave fra NBU

I år er det 25 år siden Oslo Bluesklubb ble stiftet, og planen var å feire det med brask og bram med stor konsert på Røverstaden. Det har ikke latt seg gjennomføre av årsaker vi kjenner altfor godt til. Norsk Bluesunion er blant gratulantene som ønsket å hedre klubben med en gaveoverrekkelse. Siden det ikke ble noen jubileumskonsert ble dette gjort ved en liten høytidelighet på klubbkvelden på Sosialen lørdag 24. oktober.

Oslo Bluesklubb mottok jubileumsgave fra NBU
Rolf Johannessen mottar jubileumsgave av NBU-leder Bitten Svendsen.

NBU-leder Bitten Svendsen overbragte gratulasjoner og et bilde signert kunstneren Tone Larsen til Oslo Bluesklubbs leder, Rolf Johannessen. Rolf er en av de som har lagt ned aller mest arbeid for klubben. Han har vært kasserer og sittet i styret helt siden starten i 1995. Rolf har lagt ned en uvurderlig innsats for klubben som har vært en av de største og mest driftige klubbene i Norsk Bluesunion gjennom 25 år. I sin tale til et utsolgt klubblokale denne ettermiddagen sa Bitten Svendsen blant annet:
- Helt fra den spede begynnelsen har klubben gitt arena for unge og lovende talenter. Artister som i dag er viden kjent både i og utenfor landets grenser kan skryte av at de startet sin karriere på klubbens jam-kvelder. Det er skummelt å dra fram noen navn, for det er sikkert flere, men jeg vil allikevel nevne noen; Kid Andersen, Arne Fjeld Rasmussen, Richard Gjems, Alex Pettersen, Andreas Stamnes, Vidar Busk, Espen Liland osv. osv.
Oslo Bluesklubb betyr noe for mange, og ikke bare for artistene som er så heldige å få spille her. Klubben betyr noe for oss som er her som publikummere. Dette er en sosial møteplass hvor vi har kjærligheten til musikken felles, også får vi venner for livet. Venner som vi deler gleder og sorger med, og som vi deler opplevelser også utenfor konsertene med. For mange av oss gir det livet en ny og god mening. Nå i disse virus-tider har klubben, med godt samarbeid med de som eier og driver stedet her, klart å tilpasse seg slik at vi får gode konsertopplevelser også nå.
Støtt opp om klubben, få enda flere til å melde seg inn og husk å fornye medlemskapet for 2021 når den tid kommer. Nå Rolf, som leder av Oslo Bluesklubb og som styremedlem gjennom alle 25 år: Det er en glede å få overrekke deg og resten av styret og alle medlemmer av Oslo Bluesklubb, denne oppmerksomheten fra Norsk Bluesunion og si gratulerer med jubiléet.

Smittevernet var selvfølgelig godt ivaretatt også denne kvelden. Det har blitt strammet inn ytterligere på reglene om å holde avstand på utestedene, så det var dessverre bare 60 personer som fikk med seg en flott konsert med Stina Stenerud og hennes band. Styremedlem Kristin Nygård forteller til Bluesnews at Stina og bandet lyste av spilleglede og det var tydelig å se at de var glade for å være tilbake i Oslo Bluesklubb.
- Bandet er fullt av scenepersonligheter som leverte fantastiske soli. Virkelig en fryd å høre dem igjen, sier Kristin til Bluesnews. - Og det var ikke vanskelig å få noen ekstranummer, heller. 

Vi gratulerer Oslo Bluesklubb med jubileet.