Oslo Bluesklubb er i gang igjen

Mange bluesklubber har ikke hatt konserter siden smitteverntiltakene ble innført i mars, og de fleste blant publikum har kun sett konserter på digitalstrømming på nettet. Noen bluesklubber har etter hvert hatt enkelte mindre konserter, mens andre er i ferd med å starte opp høstsesongen. Oslo Bluesklubb er blant de som har startet opp igjen, til tross for smittevernstiltakene som fortsatt skaper utfordringer. 

Oslo Bluesklubb er i gang igjen
Styret i Oslo Bluesklubb på Sosialen 8. august.

Bluesnews tok en prat med leder Rolf Johannessen i Oslo Bluesklubb i anledning klubbens første konsert på snart fem måneder. 
- Den forrige konserten vår var 7. mars, med Southern Avenue, og etter det har alle våre arrangementer blitt kansellert, forteller Rolf. – Vi hadde planlagt sommerfest, og vår jubileumskonsert med Østkanten Bluesklubb har blitt flyttet to ganger. Vi fikk heller ikke vært på Notodden, der vi hvert år bor på Røde Kors-huset.
Dagens arrangement er en slags erstatning for «Trappa-konserten», som vi har hvert år på Notodden. Da leier vi et band som spiller ved trappa på Røde Kors-huset, der vi griller pølser og lager et hyggelig, gratis arrangement for medlemmene våre.

Resten av august måned kommer klubben til å kjøre doble konserter. Det blir to konserter på samme billett, med konsertstart kl. 15.30 og 18. 15/8 spiller The Greens først, før Joakim Tinderholt Band tar sistesettet. 22/8 er det Trond Granlund som spiller først, før Vidar Busk og Marius Lien overtar. 29/8 er det Håkon Høye sin tur, før Erik Harstad avrunder.

- Vi tenkte vi ville gi litt tilbake til de medlemmene som har gått og ventet på en åpning siden mars, forklarer Rolf, og også gi en jobb til de bandene som har fått sine konserter kansellert i vår.
- Hvilke tiltak har dere måtte sette i gang for å kunne arrangere konserter som tilfredsstiller dagens smittekrav?
- Vi kan ha maksimalt 90 personer her på Sosialen, og det blir kun sitteplasser. Vi ønsker at folk kjøper billetter på forhånd, da vil vi ha data for eventuell smittesporing tilgjengelig. Eventuelle ledige billetter vil selges i døra, men jeg håper det blir utsolgt. Jeg tror folk er sugne på konserter nå. Vi i styret har brukt mye tid på å sette oss inn i gjeldende regler for smittevern, og vi har drillet personalet.
- Vi får håpe at folk tør å gå ut, og at de kommer på konsert.
- Vårt publikum er jo litt opp i årene, og bør nok være litt forsiktige, sier Rolf. – Derfor har det vært viktig å gjøre ting ordentlig.

- Tør dere å planlegge fremover utover det som foreløpig er satt opp av konserter?
- Vi satser på å fortsette med vårt vanlige program. Vi har et svensk band, Among Lynx, som kommer i begynnelsen av september. De er fra det som nå er en grønn sone, så vi håper det vil gå bra. I oktober har vi booket fleres amerikanske band, de må vi nok kansellere. Vi har ikke fått noen offisiell beskjed enda, men de får jo ikke reise til Europa og heller ikke komme til Norge uten 10 dagers karantene. Men vi gleder oss til å komme i gang igjen. Når jeg treffer medlemmer ute, så spør alle: Når blir det konsert igjen?

Mr. Oslo Bluesklubb, Rolf Johannessen på scena på Sosialen.

Her må Rolf, også kjent som Mr. OsloBluesklubb, fyke av gårde og jobbe litt igjen, de siste forberedelsene før ettermiddagens konsert med OBK-favorittene Jelly Roll Men må ordnes. 
Og om publikum har ventet på å få oppleve en konsert igjen, har også bandet ventet lengselsfullt på å få stå på scenen igjen.
- Vi er skikkelig lei av å sitte hjemme og ikke få spilt for folk, sier Kent- Erik Thorvaldsen.

Utenfor Sosialen var det kø av folk allerede en halvtime før åpning. Da medlemmene etter hvert kom inn, var ikke alt som før. Gleden over å treffe igjen gode, gamle bluesvenner man ikke har sett på lenge var påtagelig, men i motsetning til tidligere, møttes ikke folk med en god klem. Avstanden på en meter holdes så godt det lar seg gjøre.

The Jelly Roll Men, fra v. Øyvind Stølefjell, Kent Erik Thorvaldsen og Thomas Grim Thorvaldsen. (Foto: Nina Hanssen).

Jelly Roll Men leverte en glimrende konsert, og viste til fulle hvorfor dette bandet har blitt et av klubbens favoritter. 
Mens vi andre hørte god, gammel blues var grillmester Terje Åsvestad i gang med å grille pølser i bakgården. Disse ble servert gratis i pausen. og smakte skikkelig godt.
Og etter konserten ordnet Sosialen med rekebuffet; deilig sommermat som fristet flere til å bli sittende litt lenger på den skyggefulle uteserveringen på Sosialen denne varme sensommerkvelden. Kent Erik lot seg også lokke til å spille litt til, så vi fikk et fint lite soloshow som en bonus. 

Med tiltakene som ble gjort på ”pølsefesten” virket det som smittevernet var godt ivaretatt. Alle ble dusjet med sprit i hendene ved ankomst, og navn og telefonnummer ble notert for eventuell smittesporing. Sosialen har satt opp skillevegger med pleksiglass mellom sittegruppene, og det er bedre plass mellom bordene. På gulvet er det merket opp piler som regulerer køen i baren og sørger for at ikke folk kommer for nærme hverandre. Publikum oppførte seg også i tråd med det som anbefales, og det føltes trygt å være på Sosialen denne ettermiddagen.

Kombinasjonen av ekte, levende blues av aller beste slag og møte med bluesvenner gjorde at det ble en herlig sommerkveld i Møllergata. Så er det bare å håpe på at publikum fyller opp plassene på klubbkveldene fremover, og igjen kommer ut for å nyte live-musikken.

Kent Erik leverte en ekstrakonsert i bakgården.

Grillmester Terje Åsvestad serverte pølser.
Grillmester Terje Åsvestad serverte pølser.