Østkanten Bluesklubb streamer vårkonsertene

Østkanten Bluesklubb er blant arrangørene som nå sender konserter hjem til folks stuer. Osloklubben skal streame alle sine gjenværende vårkonserter fra scena på Herr Nilsen. Det starter med overføring av klubbens tradisjonsrike markering av 1. mai. Her blir det appell, innslag fra operaen og Bjølsen Valsemølle, og på kvelden konsert med Ledfoot.

Østkanten Bluesklubb streamer vårkonsertene
Artister som streames fra Herr Nilsen, Ledfoot, Bjølsen Valsemølle, Ulf Myrvold, Spoonful of Blues og Knut Roppestad.

Det har blitt en tradisjon for Østkanten Bluesklubb å markere 1. mai hvert år med en ettermiddagskonsert. Arrangementet er en del av klubbens engasjement mot rasisme og er tilegnet Benjamin Hermansens minne. 1. maikonserten vil inneholde innslag fra Operaen, appell ved Jan Bøhler og konsert med Bjølsen Valsemølle. På kvelden kan man få med seg konsert med Ledfoot, også streamet fra klubbens tilholdssted, Herr Nilsen i Oslo.

Den 8. mai serverer klubben en ny utgave i konsertserien «Songwriters in the Round, der fire låtskrivere sitter sammen og forteller om låtskriving og spiller låter fra eget repertoar. De fire musikerne denne gangen er Jeff Wasserman, Hege Øversveen, Elin Furubotn og Lars Beckstrøm, sistnevnte kjent som bassisten i De Lillos. 

Fredag 15. mai streamer Østkanten Bluesklubb konsert med to forskjellige band, duoen Mean Black Mamba og Ulf Myrvold Band. 
Mean Black Mamba har sitt opphav i Sør-Afrika med gitaristen og sangeren Guy Collins. Guy har turnert verden rundt med sin røffe blues. Nå har han bosatt seg i Norge og fått med seg Øystein Ytterbø på trommer.
Ulf Myrvold har bakgrunn fra mange forskjellige bluesband, og nå har han søkt seg tilbake til musikkens røtter. Med seg i bandet har han Vegard Eggum, Julian Bugge Moe og Svein Olav Eriksen.

22. mai blir det konsert med Spoonful og Blues, som har kommet inn som en erstatning for svenske Alabama Lovesnakes som opprinnelig var annonsert. Notoddenbandet Spoonful of Blues blander sørstatsblues med klassisk rock. De har gjort seg bemerket som et stemningsskapende live-band både i det norske bluesmiljøet og på scener i utlandet.

Østkantens siste streamingkonsert sendes fredag 29. mai da bandet Muskogee Hotell serverer bluesrock i ZZ Top-stil. Powertrioen er frontet av Knut Roppestad på gitar og sang, og har Emil Ljone på bass og Asbjørn Husby på trommer. 

Østkanten Bluesklubb oppfordrer folk til å støtte opp om artistene og klubben, og sende en liten donasjon på VIPPS 75488 eller paypal.me/ostkantenbluesklubb.