Nyutgivelser med Kristin Berglund og Kåre Virud

Christer Falck har i januar lansert sitt plateprosjekt "Norske albumklassikere", der han i løpet av noen uker vil gjenutgi klassiske, norske plateutgivelser som tidligere ikke har vært tilgjengelig på CD. Blant utgivelsene er Kristin Berglunds Long Distance Love og Kåre Viruds Vår daglige blues.

Nyutgivelser med Kristin Berglund og Kåre Virud
Kristin Berglunds vinylutgivelse fra 1979, Long Distance Love.

Kristin Berglund startet sin karriere i visemiljøet i Oslo på begynnelsen av 70-tallet, og platedebuterte med visealbumet "I blåtimen" i 1976. I 1979 sendte plateselskapet Talent henne til et studio i Los Angeles der det ble gjort innspillinger med noen av verdens ledende musikere, bl.a. Dr. John, David Lindley, Jim Keltner, Ian Underwood og Jeff Porcaro og David Hungate fra Toto. Long Distance Love ble gitt ut på vinyl i 1979, og har i ettertid vært svært vanskelig å få tak i. På 90- og 2000-tallet var Kristin som de fleste kjenner til en ledende skikkelse i det norske bluesmiljøet. Hun gikk bort i 2006, bare 52 år gammel. 

Kåre Viruds andre plateutgivelse, Vår daglige blues, er også blant utgivelsene som nå mest sannsynlig vil komme som nyutgivelse på CD. Kåre Virud er en av våre tidligste bluespionerer og startet et av landets første bluesband i 1965. Han debuterte på plate i 1974 med Barbeinte engel, som ble sluppet på CD i 2008. Album nummer to, Vår daglige blues ble gitt ut på RCA i 1975, og har så langt kun vært å få tak i på LP. 

I serien "Norske albumklassikere" blir musikkinteresserte tilbudt 20 forskjellige plater i forskjellige sjangre, 70-tall, 80-tall, viser, jazz, blues/country, prog og new wave/punk. Utgivelsene vil bli finanisert gjennom forhåndssalg, og den 11. januar ble websiden bidra.no åpnet, der man kan legge inn bestilling og få mer informasjon. Plater som når en forhåndsbestilling på 150 eksemplarer i løpet av 30 dager vil bli satt i produksjon. Dersom målet ikke nås, vil folk få pengene tilbake. Prisen pr. plate vil være 160 kroner + frakt.

Du kan finne informasjon om alle utgivelsene på websidene bidra.no og norskealbumklassikere.no. Se også Facebooksiden "Norske albumklassikere".