Nytt hjem for Oslo Bluesklubb

Tidligere i år kom beskjeden om at Sosialen, der Oslo Bluesklubb holdt sine konserter, ble stengt, da leiekontrakten ble sagt opp. Eieren, Moufid Fahd Azba, driver også restauranten Kjøkken og Bar, som ligger på andre siden av gaten. Det er besluttet at Oslo Bluesklubb skal flytte over sin konsertvirksomhet dit, og torsdag kveld var det klart for en prøvekonsert for å teste lokalet. Bildet viser OBK-gjengen utenfor det nye konsertstedet.

Nytt hjem for Oslo Bluesklubb
Oslo Bluesklubb-entusiaster utenfor klubbens nye tilholdssted.

På scenen var Joakim Tinderholt Trio, tre glade musikanter som syntes det var stas å få spille for et levende publikum igjen: Joakim Tinderholt, Bill Troiani og Svein Åge Lillehamre. Og musikerne må ha trent litt mens Oslo var nedstengt, det var ikke antydning til å låte rustent. Publikum var skjønt enige om at det var fantastisk å høre livemusikk igjen, og også å treffe igjen gamle venner man ikke hadde sett en stund.

Vi tok en prat med leder Rolf Johannessen, som var veldig fornøyd med lokalet og hvordan konserten forløp. 
- Det er bra fasiliteter for band her, med enkel adkomst og en backstage. Vi har et veldig godt samarbeid med Moufid, og han har gått langt for å legge forholdene til rette for oss. Noen små forbedring gjenstår, men jeg tror sluttresultatet blir bra. Lyden er bra i lokalet. TV-skjermer vil vise det som skjer på scenen, også i kroken der man ikke ser scenen direkte.
Rolf forteller at det vil bli arrangert tre konserter nå i juni, med Erik Harstad, Sears Crossing og Dr. Bekken Trio. Disse blir på torsdager klokken 19, som er klubbens nye, faste konsert-tidspunkt. Så blir det sommerferie, før ordinært konsertprogram starter opp fra 12. august.

Rolf har også fått mange henvendelser om det blir overnatting på Huset på under Notodden Blues festival i år, og han kan berolige med at det er planen. Muligens må de av smittevernhensyn ha noen færre plasser enn tidligere. Mer info og påmelding kommer senere.
Kjøkken og Bar har også matservering, samt et shuffleboard og uteservering.

Joakim Tinderholt spilte sammen med Bill Troiani og Svein Åge Lillehamre.

Formann Rolf Johannessen på scena.
Formann Rolf Johannessen på scena.