Ny Fjordblues på Sandane

Fredag og lørdag 16.-17.oktober er det klart for den 23. bluesfestivalen i Nordfjord, den første utgaven av Fjordblues ble arrangert allerede i 1998. Som alltid blir konsertene avholdt på vakre Gloppen Hotell på Sandane og med den driftige Fjæra Bluesklubb som arrangør. Som følge av koronarestriksjonene er årets program helnorsk med Joakim Tinderholt og duoen Bill Troiani & Bill Booth øverst på plakaten.

Ny Fjordblues på Sandane
Artistene på årets Fjordbluesfestival.

Årets festival har fått undertittelen Corona Edition, og har i likhet med så mange andre festivaler dette året blitt nødt til å erstatte de utenlandske artistene med norske navn.
Fredagen starter med Atle Oen fra Nordfjordeid og hans band. De byr på egenkomponert roots- og americanamusikk, blant annet fra sin ferske plateutgivelse, Played by Heart.
Bluesbandet Howlin' Jukes fra Bergen gjorde stor suksess på Fjordblues i 2016 med den energiske Geir Mæhle som vokalist og frontmann. Han blir ofte omtalt som Norges svar på Joe Cocker, der han imponerer med både vokale prestasjonar og sceneutstråling.  
Fredagens program blir toppet av plateslipp for det første albumet til The Bills, Til the Blues Have Gone. Dette er roots-bandet til de to amerikanske veteranene Bill Booth og Bill Troiani, som har vært bosatt i Norge en årrekke og vært svært sentrale i norsk blues- og rootsmusikk i flere tiår.

Lørdagen starter med bandet RaudSprit som består av elever frå Firda vgs. Her blir det alt fra groovy bluesrock til blues fusion. Et annet band som også består av yngre bandmedlemmer er Vintage Radio fra Oslo. De vil by på en miks av blues, soul og rock. De som har fulgt med på Union Bluescup vet at bandet ved et par anledninger har vært kandidater til å gå helt til topps i bandkonkurransen.
Kvelden blir rundet av med Joakim Tinderholt & His Band. Flere spellemannsnominasjoner og terningkast fem og seks i musikkpressa er klare bevis på bandets kvaliteter. Med platekontrakt med tysk selskap og internasjonal distribusjon har bandet fått et marked på europeiske blues- og rock'n roll-scener der de har spilt på bluesfestivaler både i Spania, Holland og England.

Konferansier for årets Fjordblues er multitalentet Vidar Letho som er kjent som både komiker, musiker, foredragsholder og skuespiller. Han vil bidra med både musikalske innslag og ganske sikkert en god porsjon humor.
 
Arrangørene i Fjordblues garanterer at gjeldende smittevernsregler vil bli nøye etterlevd med sittende publikum og kun servering ved bordene. Antall billetter er begrenset til 100 pr. kveld. Billetter kan kjøpes på www.trivselshagen.no.

Bill Booth og Bill Troiani slipper sitt nye album 16. oktober på Fjordblues.
Bill Booth og Bill Troiani slipper sitt nye album 16. oktober på Fjordblues.