Ny blå festival på Lillehammer i 2022

Etter noen års pause er det endelig klart for en blå festival på Lillehammer igjen. Den nye festivalen har fått navnet Main Street Music Festival og blir arrangert 16. til 18. juni. Navnene på plakaten er en blanding av blues-, rock- og americanaartister, som norske Tora, norsk-amerikanske Adam Douglas, britiske Dom Martin og tyske Henrik Freischlader.

Ny blå festival på Lillehammer i 2022
Artister på Lillehammer Main Street Music Festival.

Arrangørene, som også har stått bak tidligere festivaler i byen, har denne gangen fått med seg flere lokale aktører på laget, blant dem Lillehammer kommune og bedrifter i Lillehammer Sentrum Drift. Festivalen satser på mindre formater. Som navnet Main Street Music Festival sier skjer begivenhetene i og rundt hovedgata på Lillehammer. Det blir konserter på mindre klubber i tillegg til hovedscenen som vil være plassert i en bakgård rett i nærheten av Storgata. Festivalen vil også tilby en talentscene for unge musikere mellom 12 og 20 år. Denne har fått navnet Ubarka og vil bli avholdt på gamle, gode Terrassen ved brua i Storgata. Det tidligere så populære konsertstedet blir endelig tatt i bruk igjen.
Festivalens samarbeidshotell er Scandic Victoria, som er nyoppusset og fremstår topp moderne.

Det hele starter torsdag 16. juni med festivalåpning på hovedscenen med tre forskjellige artister, danske Beggars Blue, Adam Douglas og Tora. På fredag kan man høre Bacon Fat Louis og Steffen Morrison & The Band of Brothers fra Nederland, norske Hege Øversveen og det italienske Deep Purple-tributebandet Strange Kind of Woman. På lørdag kommer blant annet Grace James (Danmark), Dom Martin (Nord-Irland), Henrik Freischlader Band (Tyskland) og Thorbjørn Risager (Danmark).

Billettene er allerede i salg. Et dagspass koster 690 kroner og et tredagers festivalpass 1510 kroner. Se mer info på www.mainstreet-lillehammer.no