Notodden presenterer dokumentar om Peps Persson

I år blir det også filmfremvisning under bluesfestivalen på Notodden. I samarbeid med filmskaperen Ulf Myrvold presenterer festivalen en flunkende ny dokumentarfilm om den svenske musikklegenden Peps Persson, som nylig gikk bort.

Notodden presenterer dokumentar om Peps Persson
Peps Persson

70-tallet var det store tiåret for Peps Persson, men han har fortsatt et stort navn blant det voksne musikkpublikummet både i hjemlandet Sverige og her i Norge. Han besøkte festivalen på Notodden flere ganger med sitt Peps Blodsband. Spesielt vil mange huske hans minnerike konsert på klubben Arno. Filmen om Peps Persson blir satt opp på Notodden kino torsdag 5. august kl 15.30. Billetter kan kjøpes på denne adressen: https://bokogblueshuset.no/schedule/samma-sang-peps-persson-dokumentar/
 
Peps Persson var en av Sveriges mest folkekjære artister, helt siden «Hög standard» og «Spår» ble utgitt på 70-tallet. Da folk i Skåne ble invitert til å velge en «landshøvding» havnet Peps øverst på lista, – foran Zlatan! Den berømte artisten Timbuktu regner Peps som sin viktigste inspirasjonskilde. I årevis turnerte Peps land og strand i Sverige med Blodsbandet, og hadde også mange konserter i Norge. Men Peps var lite interessert i oppmerksomhet omkring sin egen person. Svært få journalister fikk tillatelse til å besøke ham der han bodde langt inne i skogen i Skåne.

I filmen får vi et åpenhjertig møte med Peps basert på lange og gode samtaler der Peps blant annet forteller om farens betydning, musikken, politikk, tro, håp og kjærlighet. Vi møter også trommeslager Bosse Skoglund og bassist Rolf Alm fra Blodsbandet, i tillegg til Timbuktu. Peps og Bosse forteller om hvordan den skandinaviske reggaen ble unnfanget under en biltur til Norge. Peps var en av de første som opptrådte med blues- og reggaemusikk i Skandinavia, og han var like suveren på gitar som på munnspill. 
Ikke minst er det Peps’ udødelige tekster på klingende skånsk som er inspirasjon for filmen «Samma sång.»

Dessverre gikk Bosse Skoglund bort på sin 85-årsdag den 10. april, og Peps den 27. juni, akkurat idet filmen var ferdig. «Samma sång» er derfor også et siste møte med to legender i skandinavisk musikkliv.

Peps Persson i studio
Peps Persson i studio