Notodden-festivalen er i gang!

Torsdag kveld åpnet Notodden Blues Festival sin festival nummer 33. Åpningen fant sted på Brygga, som i år er festivalens hovedscene. Jostein Forsberg kunne endelig igjen ønske et større publikum velkommen til festival i bluesbyen. Han fortalte at dette var noe de hadde ventet på lenge, og at å se arenaene bli bygget opp i løpet av uken hadde vært en stor glede. Knut Reiersrud (bildet) spilte den første kvelden.

Notodden-festivalen er i gang!
Knut Reiersrud og hans band imponerte som alltid.

- Plutselig er en hel bransje til stede her for å glede dere. Nå skal vi ta små skritt tilbake til normalen. Det var faktisk ting vi pleier å gjøre som vi hadde glemt hvordan vi gjorde. Det er så fantastisk deilig å kunne ønske dere tilbake til festival, nå må vi bare være flinke med å følge smittervernsregler. Ellers skal vi bare være sammen i glede og kjærlighet og nyte musikken, sa festivallederen.

Værmeldingen for Notodden hadde ikke vært de beste, men under åpningen strålte sola. 
– Som vi pleier å si – Gud liker blues, gliste Forsberg.
Konferansier på åpningen var som vanlig Robert Sætervik.

Gry Fugletveit er ordfører i Notodden, og kunne ønske velkommen til en ny utgave av bluesfestival i byen. Hun roste alle de frivillige som legger ned utallige arbeidstimer for at vi andre skal få en god opplevelse.

Bluesprisen er festivalens høythengende hederspris som gis til til en person som har gjort en spesiell innsats for bluesen i Skandinavia. Prisen ble ikke delt ut i fjor, så det var ekstra hyggelig å konstatere at prisen i år gikk til Bill Troiani (bildet under).

Leder for AP, Jonas Gahr Støre, hadde fått oppdraget med å foreta den offisielle åpningen av festivalen. Han oppsummerte årets festival sånn: 
- Endelig! Endelig skal vi kunne få oppleve felles musikkopplevelser, ikke bare sitte alene hjemme og se en nettkonsert. 
Han berømmet også bluesmiljøet for å satse på unge, å gi dem opplæring og inkludere dem i miljøet.

Det var ingen musikalske innslag fra årets artister på åpningen, så den var ganske kjapt overstått. På scenen var Kid Andersen og hans kone Lisa Leuschner Andersen snart klare, backet av Alex Pettersen på trommer, Martin Windstad på perkusjon, Fredrik Mustad på tangenter og den ferske bluesprisvinnerenn Bill Troiani på bass. 

Christoffer Andersen hadde med seg sin kone, Lisa, i bandet. 

Band nummer to var alltid eminente Knut Reiersrud Band.  Denne kvelden hadde Knut, i tillegg til sitt faste band, også tatt med sin kone, Marit Halvorsen, på vokal. Konserten ble en stor opplevelse, det er intens og vakker musikk. Knut avsluttet med låten I Can’t Stop, og hadde det ikke vært for at det etter hvert ble kaldt nede ved vannet, så var det akkurat det vi ønsket oss – at Reiersrud aldri ville stoppe å spille (bildet under). 

Årets festival er annerledes enn en vanlig festival på Notodden. For å kunne samles så mange, må en del tiltak for å unngå smitte følges. Det er færre konsertsteder, færre folk og større avstand rundt bordene. Brygga er årets hovedspillested, og det er nummererte plasser, fordelt på flere kohorter. Vaksinebevis eller fersk covidtest må fremvises før inngang, noe som gikk ganske raskt. Inne er det servering på bordene via app-bestilling, og formålet er å unngå at folk går for mye rundt omkring. 

Etter en fin start torsdag, er det bare å se frem til enda flere dager med musikk, mennesker og gode opplevelser.

Det store festivalområdet på brygga på Notodden.
Det store festivalområdet på brygga på Notodden.