Notodden Digifest 2020

Notodden Blues Festival tenker nytt i disse vanskelige tidene for arrangører og musikere og inviterer til Notodden Digifest 2020. Den nettbaserte festivalen kombinerer live-streaming med artister som har har mistet sine oppdrag, og visning av konserter med utvalgte artister i arkivopptak fra tidligere festivaler på Notodden.

Notodden Digifest 2020
Rita Engedalen, Boots Band og Wee Willie Waker dukker opp i programmet til Digifest.

- Notodden Blues Festival forsøker å tenke nytt i en vanskelig tid. Kultur er viktigere enn noen gang i den situasjonen som vi alle er oppe i nå. Musikk inviterer til felles opplevelser og samhold. Blues er også en musikk for krisetid. Den har et språk og et innhold som har opphav i vanskelige tider. Det har en måte å bearbeide problemer på som kan være en trøst i det vi opplever nå. Digifest 2020 er både ment som en hjelp til musikere som nå har mistet alle oppdrag og en ny måte for oss å holde kontakt med vårt trofaste publikum. Vi håper at dette skal bli et godt og kjærkomment tilbud. Det er også en måte for oss å skaffe oss ny kunnskap og erfaring som kan forberede oss på en ny normalhverdag som kanskje vi være annerledes enn den normalen vi hadde før, sier festivalledelsen i en pressemelding.  

Digifest 2020 har i første omgang planer om å sende konserter to dager i uka fram til 17. mai. Hver torsdag kl 19:00 blir det live-stream direkte fra festivalens eget Juke Joint Studio, mens det blir konserter i arkivopptak hver søndag til samme tid. Festivalen vil med dette bygge erfaring dersom det skulle bli slik at festivalen i månedsskiftet juli/august skulle bli avlyst. 

Første live-streaming var 9. april med Trond Ytterbø og Torgeir Hefre, to velkjente musikerne fra Notodden Blues Band. Andre programmerte konserter framover inkluderer Rita Engedalen & Morten Omlid, The Boots Band og Åste Hunnes Sem med Bård Gunnar Moe og Olav Torgeir Kopsland. 
De to neste søndagene blir det gjensyn med Supersonic Blues Machines Notoddenkonsert fra 2019 og Wee Willie Walker fra 2016.  

Alle konserter vises på Notodden Blues Festivals Facebook-side. Programmet vil bli fortløpende oppdatert på samme sted.