Notodden Blues Weekend starter torsdag 30. juli

Det blir som kjent ingen tradisjonell festivalhelg på Notodden denne sommeren, men det blir et plaster på såret for de mest konsertsultne publikummere. Med avspark torsdag 30. juli arrangeres en nedskalert firedagers festival som har fått navnet Notodden Blues Weekend. Det blir konserter både i og utenfor Blueshuset og i Myrens Dam. Det blir også bluescruise på Heddalsvannet og stor forestilling i Notodden Teater.

Notodden Blues Weekend starter torsdag 30. juli
Bluestown Outlaws på fjorårets festival.

Det er hovedsakelig lokale og regionale artister og musikere man vil høre på årets versjon av festivalen. Det hele starter torsdag kl. 17.30 på Heddal Bygdetun der man kan høre Anne Gravir Klykken, Ottar Kåsa, Rita Engedalen, Morten Omlid og Jostein Forsberg. 
Under normale omstendigheter ville det vært konsert i Heddal Stavkirke. Dette ble ikke mulig i år. I stedet er det altså konsert på Heddal Bygdetun i et samarbeid med NIA. Her blir det folkemusikk og blues i skjønn forening. Det er plass til 200 publikummere med pålagt sosial distanse på en meter. Det blir kun sitteplasser på arrangementet.
På kvelden blir det konsert i Bok & Blueshuset fra kl. 20.00 med J.T. Lauritsen & The Buckshot Hunters og Damer i Blues.

Fredagen starter med bluescruise med Dr. Bekken ved pianoet, hele tre turer blir det ute på Heddalsvannet med båten MS Telemarken. Dette er for øvrig det eneste arrangementsstedet som har vært med på alle festivalene siden 1988. I 1988 var det den amerikanske artisten Barry Cuda som underholdt alene med sitt piano. Det la grunnlaget for populariteten til bluescruiset på Heddalsvannet. I år er det fjorårets Bluesprisvinner, Dr. Bekken, som skal ta seg av underholdningen og skape stemning om bord. Hvert cruise vil ha maksimalt 90 personer om bord.
Kl. 12.30 starter arrangementet «Bryggeblues» utenfor Blueshuset, der man vil kunne oppleve elever fra Little Stevens Blues School 2020, Lady J and Her Bada Bing Band, Blue Energy, Guy Collins & Øystein Ytterbø og Norske Menn i Hus og Hytte.
På kvelden blir det konsert i Blueshuset med Frode Alnæs & The Frogs og Norwegian Soul Band med sangerne Kim Rune Hagen og Åste Sem.

Lørdag blir det også bluescruise med Bekken med avganger kl. 12, 14.30 og 17. Videre på dagtid blir det Bryggeblues med elever fra Little Stevens Blues School 2020, Terry Lehns og Audun Haukvik & Jo Henning Kåsin.

Myrens Dam var tidligere et at de mest populære arrangementsstedene under festivalen. Mye god nostalgi er knyttet til konsertopplevelser på denne scenen. I år pusser arrangørene støvet av den og arrangerer konsert med Bluestown Outlaws lørdag kl. 17.00. Bluestown Outlaws er et samarbeid mellom bluesmiljøet og countrymiljøet i regionen. I fjor fikk de oppmerksomhet for sin videoinnspilling av Rolling Stones sin klassiker, «Dead Flowers». Nå skal de debutere som konsertband i selveste Myrens Dam. 
Myrens Dam var under de tidligere festivalene ofte fylt til randen med nærmere 800 publikummere. Med de nasjonale restriksjonene vil det kun være 200 billetter tilgjengelig til konserten i år.
Bluestown Outlaws er et lokalt «superband» bestående av musikere som Tom Runar Aasen, Olav Torgeir Kopsland, Morten Omlid, Runar Boyesen, John Terje Johnsen og Tony Caddle samt sangere som Oddbjørn Holla, Åste Hunnes Sem, Heidi Kvalholm Blåsmo, Stian Bakka, Esben Meyer Kristensen, Jostein Forsberg, Anne Lene Nordbø og Elisabeth Moen Petterson. 
Her vil det bli en salig blanding av country, americana, blues og rock.
På kvelden lørdag spiller Spoonful of Blues og Notodden Bluesband i Bok & Blueshuset.

Søndag blir det stor konsert i Notodden Teater som vil bli streamet direkte på Facebook slik at alle som ønsker kan «være til stede». Dette er årets utgave av konsertserien «Somliga går med trasiga skor». Publikum inviteres til en musikalsk reise ned Telemarksvassdraget med både live-opptredener i teatret og forhåndsinnspilt materiale på lokasjoner langs elva. Slik blir denne populære konsertserien for første gang tilgjengelig for hele landet.
Med støtte fra LO og 55 fagforeninger og forbund lanserer Notodden Blues Festival dette helt spesielle prosjektet som festivalen har utarbeidet mens Norge har vært i «lockdown». 
- Vi realiserer nå en drøm som vi har hatt og presenterer noe som ingen andre har gjort før: Viser fram musikken og kulturen fra hele Telemarksvassdraget i en forestilling. Med oss har vi mange av Telemarks mest markante musikere og dansere. Dette er utrolig morsomt, sier festivalsjef Jostein Forsberg i en pressemelding.

Artister og deltakere under søndagens sending er Åsmund Nordstoga, Knut Buen og Sigmund Groven, Henriette Westhrin (Norsk Folkehjelp), Hans Christian Gabrielsen (LO), Linnea Dale, Vilde Westeng og Tone Anne Tveiten, Damer i Blues, Kåre Virud, Notodden Blues Band, Spoonful of Blues, Rita Engedalen, Ni Liv, Norwegian Soul Band, Prison Maniacs og Vidar Busk.

Alle billetter til Notodden Blues Weekend 2020 MÅ kjøpes på forhånd. Det vil ikke være billetter tilgjengelig ved arrangementsstart. Det er heller ikke muligheter for helgepass. Her vil det kun være enkeltbilletter som gjelder. Det er et veldig begrenset antall billetter til alle konsertene. 

Festivalen understreker at de ønsker å gjennomføre en trygg arrangementshelg med stort fokus på smittevern. Det vil være håndsprit tilgjengelig på alle spillesteder, og det vil være frivillige som passer på at retningslinjene blir fulgt. 
I forhold til servering, vil det i Bok & Blueshuset være bordservering, og på Heddal Bygdetun og i Myrens Dam være mye plass ved serveringsområdet slik at vi overholder 1 meters-regelen og følger alle retningslinjer.