Notodden Blues Festival tilbake i full størrelse

Til sommeren er festivalen på Notodden tilbake i full skala. Det går fram av en pressemelding fra bluesbyen der de første artistene nå blir sluppet. Lista inneholder store navn som George Thorogood & the Destroyers, Shemekia Copeland og Vintage Trouble, artister som også var klare for festivalen i 2020, men som nå endelig kommer. Festivalen tilbyr nå julesalg på festivalpass.

Notodden Blues Festival tilbake i full størrelse
Vintage Trouble

Det er nok mange som gleder seg til et gjensyn med bandet Vintage Trouble. De besøkte Notodden sist i 2018 og leverte et spektakulært show anført av den elleville Ty Taylor for et stappfullt Hovig Hangar. Med sin blanding av soul, blues og rock tok de det norske publikummet med storm.
- Begeistringen ville ingen ende ta da frontmann og vokalist Ty Taylor stupte ned til publikum på låt nummer to og lot seg føre fra hånd til hånd, før han endte opp tilbake på scenen igjen, skrev Bluesnews' anmelder om konserten i 2018.

George Thorogood & the Destroyers har også gjort lykke på festivalen tidligere. Etter siste låt på konserten i Hovigs Hangar i 2015 var den amerikanske bluesrockeren så giret at han ikke ville forlate scena. Han hadde vært bak scena og iført seg ei festivalskjorte, og selv om bakgrunnsmusikken ble satt på fortsatte han med sine slengklyss og takkegester fra scenekanten. Publikum viste klart og tydelig at de satte pris på gjenhør med kjente hiter som "Bad to the Bone" og "One Bourbon, One Scotch, One Beer". (Bildet under).

 

Notodden Blues Festival presenterer samtidig navn som det nye amerikanske stjerneskuddet Jontavious Willies og den britiske prisvinnende sangeren Kyla Brox. Erlend Ropstad er en ny norsk publikumsfavoritt som festivalen har sikret seg i august. Fjorårets bluesprisvinner Bill Troiani er tilbake med sitt Billy T. Band, og publikumsyndlingene i Vetrhus Bluesband fra Odda blir endelig å se igjen på Notodden, et band som i år feirer sitt 30-årsjubileum. Alle som er glad i rotekte "deep down" blues kan se fram til å høre danske Big Creek Slim på festivalen. Det unge bandet Soft City imponerte alle da de vant Union Bluescup i 2021, og spilling på festivalen i 2022 er en del av premien.
 
- Denne første artistlanseringen er bare en av en lang rekke lanseringer fra oss i tiden som kommer, forteller festivalsjef Jostein Forsberg. - Nå blir det festival igjen med nasjonale og internasjonale toppnavn i skjønn forening. Dette blir moro, og vi skal lage en jubelhelg for store og små i 2022. Vi gleder oss sinnsykt! 
Etter to somre med vellykkede og godt gjennomførte pandemiutgaver skal vi tilbake i Notodden sentrum og lage den beste Notodden-stemningen noensinne første helgen i august. Vi har høye ambisjoner og tar utgangspunkt i 2019-festivalen som var en stormende suksess – stappfull av magiske øyeblikk og utsolgte konserter. Festivaltorget, gatebluesen, småklubbene og Americana-scenen Rootsville blir med oss videre. Det samme blir arenaene Myens Dam, Notodden Teater og amfiscenen i vannet ved Bok & Blueshuset», sier Jostein Forsberg
 
Festivalen har altså startet sitt julesalg på rabatterte festivalpass på Ticketmaster. Det fortelles at prisene vil gå opp etter nyttår og at det er refusjonsgaranti på billettene dersom festivalen må avlyse. Notodden Blues Festival arrangeres i perioden 4. – 7. august 2022.

Shemekia Copeland
Shemekia Copeland