Notodden annonserer 2021-artister

2020-festivalen på Notodden ble noe helt annet enn planlagt, med det ble som erstatning arrangert en svært vellykket blues weekend i mindre målestokk. I dag slippes flere navn for neste års festival. Mange av navnene er artister og band som skulle vært på Notodden denne sommeren, som George Thorogood, Jimmie Vaughan og Vintage Trouble.

Notodden annonserer 2021-artister
Vintage Trouble på festivalen i 2018.

Andre store navn på plakaten på Notodden 5. – 8. august neste år er Shemekia Copeland, CC Cowboys, Christone «Kingfish» Ingram, The Proven Ones, Ole Paus & Motorpsycho, Jontavious Willis, Bjørn Berge, Henning Kvitnes, Mike Andersen, Dance With A Stranger, Di Derre, Gumbo Grits & Gravy, Claudia Scott, Kyla Brox & Dan Blomely og Tiger City Jukes. 
 
Bygger videre på suksessen i 2019
Notodden Blues Festival 2019 var en suksess, og festivalsjefen forteller at de bygger videre på den.
- Vi skal følge den retningen vi staket ut etter festivalen i 2018, forteller Jostein Forsberg til Bluesnews. - Programmet skal være litt bredere, men også ha en tydelig bluesprofil. Vi føler det er viktig å fortsette samarbeidet med byen, det fikk vi til bra i fjor. Vår strategi med et litt bredere program var en suksessformel i fjor, og ble samlende for byen. I den situasjonen vi er i nå, må vi stå sammen og kode oss sammen, på en trygg måte. Årets bluesweekend var også en del av denne strategien. Vi vil også revitalisere det gode samarbeidet vi har hatt med Notoddens vennskapsby, Clarksdale i Mississippi. Derfor er jeg veldig glad for at vi får to gode representanter fra Mississippi hit neste år; Christone ”Kingfish” Ingram og Jontavious Willis. Dette er unge, afroamerikanske artister som tar opp bluesarven og som tar bluesen på alvor. Kingfish vant jo 5 Blues Music Awards i våres, og var også Grammynominert.. Vi ønsket oss Willis også til årets festival, men da var han opptatt.
 
I den nedstrippa utgaven av festivalen som ble arrangert i år var det konserter på Heddal Bygdetun, på flytebrygge ved Bok & Blueshuset og i Myrens Dam. Disse scenene har ikke vanligvis blitt brukt under festivalen, men erfaringene fra i år var så vellykket at festivalledelsen ønsker å ta de tre stedene med videre i 2021.
- At vi arrangerte konsert i Myrens Dam, var svært populært. Det må vi videreføre til neste år! I gamle dager hadde vi 700 personer på konsertene der, så mange vil vi nok ikke ha der nå, men vi skal få til noe. Det var også fint å bruke Heddal Bygdetun, der åpningskonserten var. Det er et flott sted som det må være mulig å bruke mer. Og utescenen ved Bok og Blueshuset fungerte også veldig bra, vi må prøve å gjøre noe mer der. Vi har høstet en del erfaringer på årets arrangement, både positive og negative, nå skal vi jobbe videre med dem, forteller festivallederen.
 
NRK 2 sender fra årets festival 
Mange fikk med seg showet som ble direktesendt på Facebook som avsluttet årets blues weekend, der publikum ble tatt med på en reise i industrihistorie og kultur langs vassdraget som går gjennom Telemark. Nå melder NRK 2 at de vil sende en redigert versjon på 60 minutter fra konserten lørdag 29. august. Her vil vi møte Kåre Virud, Notodden Blues Band, Linnea Dale, Damer i Blues, Aasmund Nordstoga, Knut Buen og Sigmund Groven, Vidar Busk, Rita Engedalen, Ni Liv, Norwegian Soul Band med flere 
 
Om festivalen
Notodden Blues Festival ble for første gang arrangert i 1988. Det var 13 lokale ildsjeler som tok sjansen og garanterte personlig i forhold til kassakreditten i banken. Heldigvis ble garantien stående ubenyttet, og i løpet av kort tid etablerte festivalen seg som Skandinavias største og mest populære bluesfestival. I 2007 fikk Notodden Blues Festival knutepunktstatus og i 2010 ble de tildelt «Keeping The Blues Alive Award» for beste internasjonale bluesfestival. Prisen deles ut av den internasjonale organisasjonen Blues Foundation og regnes som bluesens svar på The Academy Awards. Høsten 2019 overtok også festivalen det legendariske Juke Joint Studio på Notodden.

Fra sommerens konsert i Myrens Dam.
Fra sommerens konsert i Myrens Dam.