Nidaros Blues Digital Festival 2020

Nidaros Blues 2020 er blant de mange festivalene som har blitt avlyst denne våren. Som en god erstatning inviterer nå festivalleder Jan Engen og hans folk til Nidaros Blues Digital Festival, en helaftens livestreaming med fem band på dagen som skulle vært festivalens Superfredag, fredag den 24. april.

Nidaros Blues Digital Festival 2020
Øverst fra v. Dr. Bekken Trio, Blue Aspic, Jolly Jumper & Big Moe, Wanja Løvø og Hans Bollandsås.

Nå har hele Norge muligheten til å få med seg festivalens Superfredag ved å gå inn på www.nidarosblues.no eller festivalens Facebookside fredag kl. 19. Nidaros er av de første i Norge som kan tilby publikum en digital festivalopplevelse.

Første band ut fredag kl. 19.00 er Dr. Bekken Trio. Det fortsetter med Smalltown, Jolly Jumper & Big Moe med The Jimbo Jambo Band, Wanja Løvø Band og til slutt Blue Aspic. Alle bandene spiller ca en time, og det avsluttes rundt midnatt.
Dr. Bekken burde være kjent for de fleste i blueskretser, og med sin trio fremfører han herlig boogie woogie og pianoblues fra New Orleans og Chicago. Foruten Tor Einar Bekken på piano og vokal består trioen av Mattis Kleppen på bass og Dag Kittilsen på trommer.
Bak navnet Smalltown står Hans Bollandsås og Helene Misund. Hans Bollandsås vant som kjent X-faktor i 2010 og har siden da jobbet med forskjellige prosjekter og turnert både i USA og Europa.
Humørsprederne Jolly Jumper & Big Mo blir denne kvelden backet av Daniel Trustrup Røssing på piano og Arne Skognes på trommer.
Wanja Løvø har også tidligere spilt på Nidaros Blues, og det med stor suksess. På Digital Festival stiller hun med sitt band bestående av Jan Inge Tjørhom, Arne Skognes, Arnstein Græsli og John Oddstein Aune.
Kvelden avsluttes med sjumannsbandet Blue Aspic fra Fosen. Bandet spiller svingende soulpreget bluesmusikk. De har opparbeidet seg et godt live-rykte, besøkt mange norske bluesklubber og har vært backingband for amerikanske artister som Angela Brown og Earl Thomas.

Produksjonen er et samarbeid mellom Nidaros Blues, Dora 3 og Trondheim Live. God lyd til de tusen hjem skal besørges av Trondheim Lyd. Gjennomføringen blir selvfølgelig gjort i henhold til de til gjeldende råd og forskrifter fra myndighetene.