Nes Blues Club feiret 20 år

Lørdag 16. mars kunne bluesklubben på Årnes feire sitt 20 års-jubileum. Klubbens leder, Henrik Stefansen, hadde i tillegg bursdag samme dag, så det ble dobbelt grunn til å slå på stortromma. Dagen ble feiret med en stor konsert på Pakkhuset, klubbens fantastiske klubbhus og konsertlokale, som er pusset opp på dugnad. (Foto: Trond Johnsen).

Nes Blues Club feiret 20 år

Som kjent overtok klubben etter mye om og men det gamle pakkhuset på jernbanestasjonen i Årnes. Bygget var i dårlig forfatning, men klubben satte ufortrødent i gang med en storstilt dugnad for å bygge opp et eget klubbhus. Etter mer enn 10000 dugnadstimer og et par millioner kroner åpnet Pakkhuset endelig i desember 2012 med en stor konsert. Og lokalet de har fått må være den flotteste bluesklubben i landet. Hele huset driftes av klubben selv. Både artister og besøkende er overbegeistret over fasilitetene.

Jubileumsfeiringen startet med jam i husets kafe-del på dagtid, med fullt hus og stor stemning, både på og foran scenen. Kveldskonserten var utsolgt på forhånd, og da dørene åpnet klokken 19 var køen lang utenfor døra. Glade gjester inntok Pakkhuset og fylte hele huset. Leder Henrik Stefansen og bookingansvarlig og nestleder Jon Troli kunne litt før klokken 20 ønske velkommen til feiringen, og de fortalte litt om historien til klubben.

Da den nystartede klubbens første klubbkonsert skulle avholdes, var styret spent. Tiger City Jukes var hyret inn, og styremedlemmene hadde med seg sparepengene sine i lomma for å kunne betale bandet. De trodde ikke at det ville komme særlig mange, men der tok de feil, for folk strømmet til! De første årene ble konsertene holdt på utestedet Valhall, og fra 2002 holdt klubben til på Årnes Gamle Skole. 10 år senere var de altså på plass i Pakkhuset.

Når en bluesklubb skal feire seg selv, blir det selvsagt konsert. Denne kvelden med hele tre band, samt noen gjester på scenen. Kun norske band var hyret inn, og jammen har vi fantastiske artister her på berget!


Første band ut, var Amund Maarud og Lucky Lips (bildet over). Amund er som kjent fra Skogbygda, ikke langt unna, og han og broder Henrik spilte som Maarudkara for klubben allerede i 1999. Mange øvingstimer er gjennomført siden den gang, og både Amund og Henrik er i dag er blant våre mest innovative og dyktige utøvere. 
Ordfører i Nes Kommune, Grete Sjøli, inntok scenen for å hylle jubilanten. Hun understreket verdien av alt det frivillige arbeidet som har blitt lagt ned i klubben, og som fortsatt legges ned i driften. Nes Blues Club er tuftet på dugnad og lapskaus, mente Sjøli.

Jon Troli (til venstre) og Henrik Stefansen ble overrakt blomster fra Trond Johnsen i styret i Norsk Bluesunion. (Foto: Nina Hanssen).

Trond Johnsen kom fra Norsk Bluesunion for å gratulere med jubileet samt overrekke blomster til klubben, representert ved Jon Troli og Henrik Stefansen.
Neste band ut, var Daniel Eriksen, som denne gangen hadde med seg Henrik Maarud på slagverk samt svenske Stefan Seger på munnspill. Med Daniels smittende boogie og hete New Orleans-rytmer ble det fart på beina foran scenen, og folk svingte seg  ivrig. Daniel og co. fikk besøk av det unge gitaresset Marius Lien på scenen. Marius er fra Nes og har spilt for klubben tidligere.
Siste band ut for kvelden var Joakim Tinderholt & His Band, som hadde med seg blåserekke i anledningen. Da Joakim dro i gang kokte salen og folk fikk svingt seg. Publikum holdt ut til siste stund, akkurat denne kvelden var det ingen som ville gå tidlig hjem.

Les mer om hva Nes Blues Club driver med og om jubileet i neste nummer av Bluesnews.

Fra v. Daniel Eriksen, Henrik Maarud, Stefan Seger og Marius Lien. (Foto: Trond Johnsen).

Joakim Tinderholt & His Band avsluttet kvelden.
Joakim Tinderholt & His Band avsluttet kvelden.