MARCUS KING

MARCUS KING - El Dorado

MARCUS KING
El Dorado
Easy Sound/Fantasy

Ung artist med enormt potensial

Nok et uklanderlig produsert retro-americana-album fra Dan Auerbachs Easy Eye Studio i Nashville med hjelp fra musikere med fartstid i Chip Momans American Studio i Memphis og på plater som Elvis In Memphis og Dusty In Memphis.

Marcus King (23) er det nye gitarvidunderet fra sørstatene som allerede har et par album bak seg, men det er et steg opp i karrieren å bli produsert av Auerbach. King har skrevet alle sangene selv, med hjelp av Auerbach og proffe leverandører som Pat McLaughlin og Paul Overstreet. 

King er også en uttrykksfull vokalist, en slags blueeyed soulvokalist med en touch av Rod Stewart. Noen av de romantiske countrysoul- sangene – «One Day She’s Here», «Sweet Mariona» (..from California) og «Beautiful Stranger» er dessverre i overkant svulstige og fylt med feil klisjeer. Marcus Kings styrke ligger i hans instrumentale ferdigheter av southern rock, type Allman og Dicky Betts anno albumet Highway Call. 

«Say You Will» er høydepunktet i så måte, med en groove fra B.B. Kings «Better Not Look Down». Hans erfaring fra jamband-scenen kan merkes i de rutinerte riffene i «The Well». En tittel som kan tyde på at det ikke er tilfeldig med en dæsj av Fleetwood Macs «Oh Well» her. Bilkjøring på highwayen har inspirert mye av den beste rocken og countrymusikken og tilhører ihvertfall essensen av sørstatsmusikk. Marcus King er på sitt beste i en slik en.  «Turn it Up» går på alle sylindrene. Så fikser han det også med en dempet ballade til avslutning. «No Pain At All» En inderlig og churchy gospel country som Bobby Whitlock kunne ha sunget på Derek & the Dominos’ Layla-album.

Mye bra, men litt ujevnt. Ung artist med enormt potensial.