Marcus Malone / Innes Sibun

Marcus Malone / Innes Sibun - Come Together

Marcus Malone / Innes Sibun
Come Together
Redline Music

Funky og groovy bluesrock

Noen husker kanskje at Innes Sibun var Robert Plants gitarist i noen år på 90-tallet? Han har siden det sluppet syv album innen sjangeren blues/rock, og har på dette nye albumet «Come Together» slått seg sammen med Marcus Malone. De har skrevet to av de funky og groovy bluesrock-låtene på dette albumet sammen, og delt resten av låtene mellom seg. 

Marcus Malone har den soulfylte blues/rock-kraften fra Detroit som knytter trådene mellom britisk rock á la Paul Rodgers (Free, Bad Company) og det mer funky amerikanske á la Lenny Kravitz. En vokal kraft som kler Innes alltid muskuløse gitarspill.

Innes er godt kjent for mange som har vært rundt de store bluesscenene gjennom årene, der han har åpnet konserter som support for størrelser som Johnny Winter, The Fabulous Thunderbirds, Ronnie Earl, Taj Mahal og Peter Green, men har aldri klart å feste seg slik som artister som Joe Bonamassa. Grunnen er ikke Innes Subuns manglende kvaliteter som gitarist, for han er glimrende! Hans forrige soloalbum «Blues Transfusion» fra 2015 var veldig nære et slags gjennombrudd, så bra var det, men man kjenner på mange av låtene på dette albumet at det mangler litt personlighet. Mangler låtene som kan stå frem slik deres forbilder Jimi Hendrix, Paul Rodgers og kanskje Paul Kossoff gjorde. Du finner mye av Jimi Hendrix’ flow, følelse og funky bluesrock og gitararbeid her. 

Om du er inne i den elektriske bluesfølte rocken, så kan dette albumet være noe for deg. Men veldig originalt er det ikke, selv om følelsen og utførelsen duoen leverer dette albumet med er prima vare!