Toini the Tomcats

Toini the Tomcats  - Retrospective  - Best of  Toini the Tomcats

Toini the Tomcats
Retrospective - Best of Toini the Tomcats
Musikkpartner

Ti låter fra 1994-2013

Toini Knudtsen er frontfiguren og drivkraften i dette bandet. Vi kjenner henne som en kompromissløs purist som ikke lar andre tukle med egen musikk uten at hun har kontroll over det ferdige produktet. Siden de fleste av hennes tidlige utgivelser med Toini & The Tomcats er helt utsolgt ønsket hun å realisere en gammel drøm om å gi ut en 10" vinyl-LP med de beste låtene fra de gamle CD’ene. Retrospective – Best of Toini & The Tomcats inneholder ti låter som er plukket fra utgivelsene i perioden 1994-2013. De siste ti årene har Tomcats ikke laget plater, men vært et av bandene Toini har hatt gående og spilt med i forskjellige sammenhenger.
Låtene gir et godt inntrykk av hvordan Tomcats låt og fortsatt låter. Her finner vi først og fremst den heftige «I Saw Elvis» som er inspirert av et bensinstasjonbesøk i Louisiana en sen kveld. Martin Casper­sens «Going Wild» og «Caught in a Storm» er typiske for det voldsomme øset som Tomcats leverte live i sine glansdager. Toini og Martin skrev meste­parten av materialet for bandet.
I Tomcats fant vi foruten Toini og ektemannen Arne Ertnæs trommeslageren Ned Leukhardt fra Wall of Voodoo og Martin Caspersen på gitar. Ned og Martin brakte inn ganske mye rock i musikken, slik at det hele ble en høyenergi opplevelse med Toini, som aldri var redd for å bruke stemmen så alle hørte henne. De var et band som måtte oppleves live for å få full uttelling på musikken. Gjenhøret er bra, musikken flyter fint og det er moro å høre disse låtene igjen. Selv om noen låter savnes, så beroliger Toini oss med at de kommer flere 10-tommere som vil fylle ut hullene i samlingen.