Toini & Rio Bravo

Toini & Rio Bravo  - Turning Night into Day

Toini & Rio Bravo
Turning Night into Day
Musikkpartner

For de som liker countrymusikk sånn som den skal være

Turning Night into Day med Toini & Rio Bravo er et country­album. Bandets andre plate­utgivelse, vi har jo også nylig fått en vinyl-EP med fire låter som satte standarden. Det har tatt sin tid, for Rio Bravo har spilt sammen i mange år live og det gjør dem samspilte, noe som virkelig kommer til sin rett her.
Toinis rockefot er godt plantet i 50-tallet mens countryfoten hennes er litt mer boppende fra 40- til 60-tallet. Vi hører klassisk honky tonk, Bakersfield og tidlig Nashvillesound i musikken de leverer her. Fem av låtene er hennes egne, mens de åtte siste er coverlåter. Coverne er av godt kjente låtskrivere, men låtene er valgt med omhu og hun gjør dem lett til sine egne.
To av hennes beste låter her er tittellåta «Night Into Day» som tar over der “Walking After Midnight” med Patsy Cline-stopper. “Slipping Away From Today” handler om Toinis far som har fått demens og bare husker musikken når hun spiller for ham. En påminnelse om hvordan livet forandrer seg underveis og hvor viktig nuet er.
For de som liker countrymusikk sånn som den skal være, så er dette en plate man bare må ha. Her er det ikke noe spor av det moderne Nashville som i mange tiår har ødelagt countryen og laget sin egen popversjon av den. Som nevnt er det et samspilt Rio Bravo som backer henne opp her. Arne er naturligvis med og spiller bass, og Bjørn Haglund på trommer, Ian F. Johannessen på gitar og Sveinung Lilleheier på steel.