OLE ASK

OLE ASK - It’s Been A While

OLE ASK
It’s Been A While
Roller Records

Et sterkt comeback

Et sterkt comeback av Ole Ask, en av våre fremste artister innen americana, roots-rock og amerikansk storbyrock i singer/songwriter-­formatet som har vært borte fra scenen i nær 10 år da dette albumet kom i 2021. 
Dette er et album i fullbandformatet i motsetning til det mye mer strippede og personlige «P.O. Box Songs With a Different Atmosphere». Et album som åpner med masse gospelgroove med låta «Would you help me to be strong Lord» der Kim Fairchild fra Bergen er med og løfter gospelkraften i låta. Med sin amerikanske bakgrunn har hun blitt kjent som soul/jazz/rock-sangerinnen i Norge som har blitt sammenlignet med Aretha Franklin og Tina Turner. Det høres.
På neste låt «All that matters» smyger følelsen av elegante Chris Isaak seg inn av en eller annen grunn, og det varierer i gutsy uttrykk der du føler band som Slobberbone og en tøff Neil Young på låter som «Felt like a world of love» og «If I could have a little». Han henter frem Rolling Stones-grooven i gitarbruken på låter som «Every time I hear that song» og «It’s been a while», og på andre låter føler du mer av americana og storby-romantikken fra artister som Bruce Springsteen og Elliott Murphy.
Dette er en gjennomarbeidet og fin plate som vokser innpå deg. Jeg synes umiddelbart den var anonym i forhold til «P.O. Box Songs With a ­Different Atmosphere», men det var bare inntil jeg hadde latt albumet komme inn i hodet i runde to og tre. Det er en stor tabbe å høre dette albumet på Spotify en gang og dømme det etter det, da misser alle som liker americana-inspirert rock med stor sannsynlighet et meget bra album. Sett låter som «If I could have a little» og «It’s been a while» på repeat noen ganger ,så kjenner du som meg at Ole Ask har kommet tilbake på banen med et smell av et comeback. 
Bare så det er nevnt: Selv­este Waddy Wachtel, Warren Zevons faste gitarist gjennom et langt liv og en av de mest hyrede gitarister på den ameri­kanske rockescenen gjennom generasjoner, er med på to av låtene på dette albumet. Både «Felt like a world of love» og «It’s been a while» har fått en legendes guitar-swag over hele seg. Nok en fjær i hatten til en Ole Ask som fortjener å bli hørt med dette albumet.