CHRIS BARLOW

CHRIS BARLOW  - A Different Light

CHRIS BARLOW
A Different Light
Blue Patron Records

Et fornøyelig americana- og singer/songwriter-album

Chris Barlow ringer ingen bjeller, bortsett fra at jeg skjønner at han har engelsk bakgrunn. Han er født i Birmingham og har reist med gitaren i et langt liv rundt i England, Frankrike og Norge, før han av en eller annen grunn i 1987 slo seg ned på Sortland i Vesterålen lengst nord i Nordland fylke. 
Hans første singel som «nordmann» ga han ut i 1994, og det kom et album i 2012 før denne utgivelsen har vært i produksjon gjennom låtskriving mer eller mindre i ti år. Noen lettvint plate er dette ikke, men en reise i Chris Barlows liv. Kanskje derfor jeg føler så for at dette MÅ være det klareste valget å ha på lange bilturer i vinter. Herlig musikk å ha på reise, herlig bilmusikk i et country-­relatert singer/songwriter og americana-format som er enkelt og uimotståelig. Svært iørefallende låter, en stødig og god vokal som man tror på umiddelbart, og et vell av gitarspill. Særlig på akustiske gitarer er det mye her som er herlig levende og virtuost fremført. 
Visstnok er dette første utgivelse på det nystartede plateselskapet Blue Patron, startet av Trond Hansen som noen kjenner fra bandet til Marith Endresen (Norges svar på Hanne Boel, fra Myre i Vesterålen og bandet January som nok huskes av mange fra 80-tallet). Han er også også bassist i The Blues Express som mange kjenner fra bluesklubbene i Norge. Marith Endresen er også med og synger backingvokal på albumet.
Albumet åpner med klassisk J.J. Cale country­blues-følelse i ­tittelsporet «Different light». Godfot-følelsen sitter umiddelbart og under reisen på albumet blendes man tidvis av nydelige detaljer på akustisk gitar og låter som minner om de mer dempede låtene til Warren Zevon. Vi får mer J.J. Cale-fot, Springsteen i americana-land sammen med Elliott Murphy, lettere innslag av Dylan, og helt til slutt en blå, nedpå og akustisk countrylåt som kan minne oss om Townes Van Zandt fra hans turnéer her i Europa. Det er virkelig mange gode låter her. «Hold on (Don’t let it fall)», «Right time wrong place” og ikke for å glemme “Wide awake” som gitt de rette omstendighetene, som å bli covret av Ed Sheeran som jeg tror ville likt denne låta, kunne blitt en mye større hit enn mange kunne forestille seg.
Et fornøyelig americana og singer/songwriter-album, perfekt å ha som følgesvenn på lange bilturer, og der country og blues-elementene holdes i et lett tilgjengelig format som jeg er bråsikker på at mange av våre lesere vil like. En singer/songwriter favoritt fra Sortland, som så langt er mer kjent for rockeren Sivert Høyem. 
Denne så jeg ikke komme, men du verden så hyggelig bekjentskap!