DR: BEKKEN

DR: BEKKEN - Stone Blues Vol.3

DR: BEKKEN
Stone Blues Vol.3
DrB Records

En soloreise inn i bluesens piano-verden

2. desember 2020. Dr Bekken, en av landets mest særegne og mest virtuose bluespianister gjennom alle tider, trengte bare denne dagen for å lage dette bluesbaserte solo piano-albumet. Et album som bare er tilgjengelig digitalt, og som treffer den jazz/ blues-nerven han høstet sjeldent mye ros for med sitt live-innspilte «Upright Piano – Live at Bar Moskus».
Det er smått utrolig hva en pianist av Dr Bekkens kaliber klarer å spille samtidig, og selv om dette er instrumentalmusikk så treffer den deg som en reise inn i bluesens og jazzmusikkens innerste kammer. Dit bare noen få kan, og får, reise til.
Med titler som «Solo fonk», «Lowdown», «Stone blues #3», «Walk with me Lord» (en trad-låt), «Better run» og «Thomas Lauritzen» er albumets spilletid på rundt 29 minutter en soloreise inn i bluesens piano-verden der elementer av jazz, ragtime og gammel funk gjør Dr Bekkens verden til noe mer enn det du trodde du var i nærheten av å få ut av et piano alene. 
Inspirasjonen til «Stone Blues Vol.3» handler til dels om tapet av et liv og savnet som følger med. Siste-­sporet «Thomas Lauritzen» er også personen albumet er dedikert til. Et liv som rakk fra 1907 til 1989.
Tor Einar Bekken har vunnet Bluesprisen på Notodden Blues Festival og blitt nominert til Spellemannsprisen i blueskate­­go­rien. Begge er tunge anerkjennelser som har gjort en «smal» og old-school bluesartist til noe ­vitalt i lille Norge. Her treffer han igjen de store nervene som han traff så perfekt på live-albumet fra Trondheim for fire år siden.