Mike Fall & The Fallouts

Mike Fall & The Fallouts - Big City

Mike Fall & The Fallouts
Big City
MF Mikael Fall

En mann å regne med i framtiden

Mike Fall (Mikael Fall) er noe så sjeldent som en prisbelønnet og konservatorium­-utdannet bluesmunnspiller! I tillegg klarer svenske Fall det praktstykke å kombinere ekstreme tekniske ferdigheter med noe så sjeldent som god smak, samtidig som han sømløst blander tradisjonelle og kontemporære teknikker i en organisk og iørefallende helhet. 
På EP-en Big City viser Fall seg fortsatt som en fin vokalist og idiomatisk kreativ komponist. I så måte minner han ikke rent lite om salige Gary Primich (1958 - 2007) både i uttrykk og poetisk intelligens. Det hele ispedd solide doser gangster noir-jazz med for­kjærlighet for mollakkorder. 
Skiva starter med herlig New Orleans-groove i tittelsporet "Big City (For a Country Boy)", og fireflate-rock i "Jack & Coke". Sistnevnt er en oppvisning i smakfull bruk av lavstemte munnspilll. Moll-shufflen "Walk of Shame" inneholder kanskje en av utgivelsens beste og mest intense munnspillsoloer, der Fall holder en imponerende lang overblåsning over atskillige takter, samtidig som det låter smakfullt og iørefallende! "Keep Your Distance (Covid Boogie)" er dessverre mer aktuell enn noen gang, og burde spilles på de fleste radioprogrammer med bluesinnhold snarest. Jazzete "Old Town Swag" viser meget smakfullt munnspilling som kombinerer overblåsninger og trompet-effekter på en imponerende måte, mens uptempo moll-instrumentalen "Minor Boogie" runder det hele av på eminent vis. Eminent tredjeposisjonsspill som rommer både kreative vendinger og tradisjonell tonalitet, viser her nok en gang at Mike Fall er en mann å regne med i framtiden - bluesmunnnspill­framtiden. Anbefales!