Ghalia Volt

Ghalia Volt  - One Woman Band

Ghalia Volt
One Woman Band
Ruf Records

En helt ok opplevelse i vårsola

Født i Belgia, men flyttet til New Orleans i 2017, hvor hun laget albumet Let The Demons Out, med det lokale bandet Mamas Boys. Det ble godt mottatt og hennes neste album ble spilt inn i Mississippi med folk som Cody Dickinson, Cedric Burnside, Lightnin' Malcom og Watermelon Slim. Albumet Mississippi Blend ble en suksess med 3. plass på Billboards bluesliste, og fremtiden så lys ut for Volt. Fra gatemusiker i Brussel til respektert bluesmusiker i USA på 7 år. 
Pandemien gjorde det imidler­tid vanskelig å turnere, og da hun allerede hadde reist mye i Mississippi og "the hill country" og var fascinert av musikken der, gikk hun tilbake i gatemusiker-modus, hvor beina håndterer basstromme, skarptromme og hi-hat, mens hun spiller diverse gitarer. Hun har beskrevet flere av låtene her som John Lee Hooker som har spist sopp, men jeg synes det låter relativt streit. Det blir selvfølgelig mye boogie, og på et par av låtene får hun også hjelp av Monster Mike Welch og bassist Dean Zucchero. Det kan til tider bli noe monotont, men også hypnotiserende. 
En helt ok opplevelse i vårsola, men jeg håper det blir flere album med større band i fremtiden. På YouTube kan du se henne spille alle låtene live i studio.