JB & THE HÜGGELI

JB & THE HÜGGELI  - Thank You Blues

JB & THE HÜGGELI
Thank You Blues
JB Records

Høy trivselsfaktor

Også kjent som Det Hyggelige Blues Band hjemme I Danmark er JB & The Hüggeli en herlig hyllest til alt mange elsker i blues fra Texas og Chicago. Der de åpner inspirert av krefter som Kim Wilson og The Faboulous Thunderbirds med låtene «Will you be mine» og «Blues ain’t always sad», r&b og blues fra Texas, før de slipper seg over i mer old-school blues ala Johnny Rawls på «A few things» og Chicago-bluesen til blant andre Buddy Guy med «Love is on the move». Disse gutta elsker sin blues, og fremfører sin hyllest med albumet «Thank You Blues» på svært overbe­visende vis. 
Vokalisten og bandlederen Jesper Bjarnesen, kjent fra White Shirt Blues Band tilbake på 80-tallet og siden da en sentral blueskraft på Århus bluesscene og i hjembyen Horsens, minner ikke så lite om en Delbert McClinton innimellom. Og hans gitarspill, inspirert av blant andre Anson Funderburgh, vil jeg anta, sprer ekte saker som gjør denne plata med JB & The Hüggeli til en fornøyelig opplevelse. 
Høy trivselsfaktor om du er ihuga blueselsker som søker deg vekselvis til Texas og Chicago. Du har kanskje hørt det før, men det er ingen tvil om at denne gjengen, dette femmannsbandet, har den rette nerven til å fortjene navnet Det Hyggelige Blues Band!