JOHN FUSCO & THE X-ROAD RIDERS

JOHN FUSCO & THE X-ROAD RIDERS  - John The Revelator

JOHN FUSCO & THE X-ROAD RIDERS
John The Revelator
Checkerboard Lounge Records

En musikalsk dunder-pakke vi anbefaler varmt

Dette låter mer amerikansk storbyromantisk rootsrock enn blues kanskje. Som tidlig Bruce Springsteen før «Born To Run», som Elliott Murphy, tidlig Bob Seger før han slo gjennom. Og elementer sørfra i Louisiana fra Tom Waits ved baren i New Orleans til Tony Joe White i de stille sumpene. Rufsete, hårete, følsom og piano/gitar-båret american roots singer/songwriter music. Der bluesen har en selvfølgelig plass.
John Fusco kjennes trolig mest for de fleste som skap­eren bak filmen «Crossroads» fra 1986. Nå, som på sitt første album, er Cody Dickinson fra The North Mississippi Allstars sentral i backingbandet X-Road Riders. Han har produsert albumet og spiller trommer, gitar, dobro, piano og elektrisk vaskebrett på albumet. Der jazzgitaristen George Walker Petit er Codys produsent-­assistent og legger på sine gitarer og bassganger i tillegg.
Det er virkelig en frodig fullblods følelse på dette roots-singer/songwriter-albumet som treffer tungt. I tillegg til de nevnte musikerne er også tidligere trombonist for Ray Charles og bandleder for Dr John, selveste Sarah «The Bone Doctor» Morrow, sentral på dette albumet. Og Risse Norman, som har turnert med både North Mississippi Allstars og Samantha Fish, har lagt på sin Memphis soul vokal. 
Du kan kalle dette blues-­generert roots, der rock, soul, pop, New Orleans, gospel og slidegitar-blues møtes i låter John Fusco har skrevet alene, og som har en herlig story-telling nerve som en yngre Tom Waits eller Joe Henry eller ung Springsteen. Tony Joe White anno 1970 banker på studio­døren noen steder. Og når John Fuscos gamle band med Kurt Pierson (gitar), Denny Diego (bass), Magic Mark Lavoie (munnspill) og Spencer Perry (trommer) banker gjennom den 10 minutter lange blues-festen «Bad dog» er det vanskelig å ikke kjenne på at «John The Revelator» og John Fusco er en meget behagelig overraskelse! 
For ordens skyld: Dette er en dobbel CD med i alt 20 låter. John Fuscos andre album med betydelig North Mississippi og Dr John-backing. Trenger vi si mer. Dette er en musikalsk dunder-pakke vi anbefaler varmt!