Mud Morganfield til Dalane Bluesfestival 2019

I Egersund har musikkelskere begynt å se fram til neste sommers bluesfestival. Flere store navn er allerede på plass i programmet, og den største nyheten for bluesfolket er at festivalen får besøk av selveste «sønnen til sjefen». Fredag 14. juni kommer Mud Morganfield.

Mud Morganfield til Dalane Bluesfestival 2019

- Dette føles godt, veldig godt! Å kunne tilby Larry «Mud» Morganfield, sønn av selveste Muddy Waters, på Dalane Bluesfestival er et massivt scoop for oss! forteller en entusiastisk festivalmedarbeider Edgar Thodal til Bluesnews. Alle elskere av god, klassisk Chicagoblues kan dermed glede seg til årets bluesfestival i Egersund 13.-15. juni. Larry «Mud» Morganfield er eldste sønn av den store bluespioneren Muddy Waters, og det er neppe noen bluesmann i dag som kan tolke Muddy Waters slik sønnen Mud kan. Han har de siste årene besøkt Norge og Sverige ved flere anledninger. Blant annet har hans opptredener på Notodden Bluesfestival og Åmål’s Blues Fest høstet mange lovord fra både presse og publikum. Nå er han klar for Sør-Vestlandet.

Til Egersund i juni kommer også superbandet Norsk Utflukt. Bandet består foruten den kjente forfatteren Lars Saabye Christensen av Baard Slagsvold på kontrabass, Kåre Virud på sang og gitar og Tore Wildhauer på trommer. Norsk Utflukt har gitt ut fire plater. Den første var "Med lyset på" i 1993. Deretter fulgte "Diger og gul" i 1997 og "Det ble arret" i 2002. Foreløpig siste utgivelse er "Tida som går" fra 2004.

Andre artister som allerede er bekreftet er Sveriges store blueskonge Rolf "Roffe" Wikström, Levi Henriksen & Babylon Badlands, ZZ Top Jam fra Danmark, Magnus Berg, Bergen Bluesband, Rich Harper Band, Reloaded, Lady Hardanger og Bergen Mandolinband.

Mud Morganfield Band  på Notodden Blues Festival i 2013 med bl.a. Ronni Boysen og Steve
Mud Morganfield Band på Notodden Blues Festival i 2013 med bl.a. Ronni Boysen og Steve "West" Weston.