Monster Mike og Rival Sons til Notodden

Festivalen på Notodden lanserte 7. mars et nytt knippe med navn til sommerens festival. Det blir gjensyn med bluesgitaristen Monster Mike Welch (bildet) og rockebandet Rival Sons. Videre blir det Notoddendebut for den britiske sangerinna Kyla Brox og slidegitaristen Jack Broadbent.

Monster Mike og Rival Sons til Notodden

I tillegg til de nye artistene i programmet har festivalen også annonsert noen etterspurte endringer når det gjelder billettsalget. I år kan publikum velge mellom festivalpass, dagspass og enkeltbilletter til de forskjellige scenene. Det er også annonsert at på oppfordring er flere av de mindre klubbene i byen tilbake i programmet. 

Monster Mike Welch er invitert som festivalens spesielle gjest i år. Han har skapt stor furore på Notodden de to siste årene sammen med Mike Ledbetter. De gjorde noen minnerike konserter med  The Welch Ledbetter Connection, og ble de store favorittene for mange blant publikum. Sjokket var stort da meldingen om Mike Ledbetters plutselige dødsfall kom i januar i år. En hel bluesverden har vært i bunnløs sorg.
- Når det verste sjokket hadde gitt seg begynte vi å tenke på muligheten for å bringe Mike Welch tilbake til Notodden og til publikummet som har blitt så glad i ham, forteller festivalsjef Forsberg. - Mike Welch ble booket til Notodden Blues Festival første gang som 17-åring i 1997. Han har med det en sentral plass i hjertene våre. Ingenting føles mere riktig i år enn å få Mike Welch tilbake som vår helt spesielle gjest, sier han. 
Welch er selv fra Boston og skal derfor spille med Anthony Geraci & The Boston Blues All-Stars, men han vil også bli å høre i flere andre sammenhenger i løpet av helga.

Rival Sons (bildet over) tok publikum med storm på festivalen i 2014 med sin energiske bluesinspirerte rock. Bandets live-innspilte videoer fra Notoddens Juke Joint Studio har også vært kjempesuksess på YouTube. Festivalen forteller de har fått svært mange henvendelser om å få bandet tilbake. De skal avslutte lørdagsprogrammet i Hovigs Hangar, og her vil det også bli lagt ut enkeltbilletter i tillegg til festivalpass og dagspass. 

Britiske Kyla Brox kan man høre på festivalen fredag. Hun ble oppdaget av representanter fra festivalen under International Blues Challenge i Memphis, Tennessee i januar der hun representerte England. Hun gjorde et umiddelbart inntrykk og Notoddens representanter mente dette bandet var det beste i hele konkurransen. Kyla Brox skal også representere UK i årets European Blues Challenge. (Bildet under. Foto: Phil Melia).

 Mange har blitt oppmerksomme på det britiske slidegitar-fenomenet Jack Broadbent på YouTube. Festivalen forteller de har hatt utallige henvendelser med ønske om å få ham til Notodden. 
Jack Broadbent har bygget sin karriere fra utallige gateopptredener til å bli en fast gjenganger på store festivaler. Montreux Jazz Festival omtalte ham som «the new master of the slide guitar». Broadbent har gitt ut tre album og hans videoer er sett mere enn 10 millioner ganger på YouTube.

Andre navn som er annonsert i er de nye, unge «heltene» i bluesmiljøet på Notodden, Blue Energy. Bandet består av dedikete, unge musikere i alderen 15 til 17 år. Lokale Terry Lehns og americanabandet The Northern Belle står også på programmet.

Jack Broadbent.
Jack Broadbent.