Mike Zito startet Europaturné i Juke Joint Studio

Mike Zito er denne måneden i gang med sin store Europaturné der hele 29 konsertsteder står på programmet. Som åpning på hele turnéen valgte Zito å gjøre en intimkonsert i Juke Joint Studio på Notodden den 6. mars. Kvelden var samtidig en nyåpning av Juke Joint Studio etter at Notodden Blues Festival har overtatt som eier og driver av studioet.

Mike Zito startet Europaturné i Juke Joint Studio
Mike Zito i Juke Joint Studio.

Mike Zito er en populær mann i blueskretser i Norge og har besøkt landet ved flere anledninger, både med eget band og som medlem av supergruppa Royal Southern Brotherhood. I fjor ga han ut sitt 16. album, som var en hyllest til Chuck Berry. Utgivelsen har fått stor oppmerksomhet, blant annet på grunn av den imponerende lista med 21 gjestegitarister, blant dem Joe Bonamassa, Walter Trout, Eric Gales, Robben Ford,  Sonny Landreth, Luther Dickinson, Albert Castiglia, Anders Osborne, og også Chuck Berrys barnebarn, Charlie Berry III. 

Det var ca. 40 gjester i studio denne kvelden på Notodden der Mike først gjorde et akustisk sett på rundt 45 minutter. Jostein Forsberg ble invitert med på de siste låtene i det akustiske settet. Etter en liten pause kom Mike Zitos amerikanske band på scenen, som på denne turnéen består av Lewis Stephens, Doug Byrkit og Matthew R. Johnson. De spilte låter fra det meste av Mikes karriere og selvfølgelig flere låter fra det nye albumet som er en hyllest til Chuck Berry. Stemningen var fantastisk, noe som førte til at det ble en lang konsert. De spilte i nesten tre timer. Mike Zito kunne også fortelle publikum at han har 10-årsjubileum for spilling i Norge. 

Mike Zito og bandet uavsluttet sitt besøk i Norge med konserter på Røyken Bluesklubb og Skedsmo Bluesklubb før turen gikk sørover til Tyskland og senere Nederland, Belgia, Frankrike og UK.

Festivalsjef Jostein Forsberg kunne fortelle at Notodden Blues Festival har overtatt studioet både på eiersiden og driften av det. I den forbindelse er det gjort noen tekniske oppgraderinger, og også noe av det gamle utstyret er restaurert. De har også investert i audiovisuelt utstyr som kamerautstyr til video-opptak og streaming av konserter. Tanken er at Juke Joint Studio skal bli brukt til forskjellige typer arrangementer. I tillegg til å arrangere intimkonserter vil det selvfølgelig bli innspillinger av både musikk og musikkvideoer. Det vil også være anledning til å avholde møter og konferanser i lokalene, der man kan benytte seg av nytt, moderne utstyr i gjennomføringen.
Med overtakelsen av studioet kunne Forsberg fortelle at driverne har lagt seg på et lavere prisnivå enn tidligere, og med det oppgraderte utstyret håper de på å få økt interesse fra band og artister, både norske og utenlandske. 

Hele konserten med Mike Zito ble streamet og har i skrivende stund kommet opp i mer enn 13.000 visninger. Dette viser at selv om det bare var plass til ca 50 gjester i lokalet, kan slike arrangementer nå ut til atskillig flere med direktesending.

De som vil ha mer informasjon om leie av Juke Joint Studio kan kontakte Halvor Halvorsen på tlf. 483 41 260 eller e-post 3830halvorsen@gmail.com, eller Jostein Forsberg på epost jostein@bluesfest.no.

Konserten med Mike Zito fra Juke Joint Studio kan du høre her
 

Musikerne på konserten i Juke Joint: Lewis Stephens, Mike Zito, Jostein Forsberg, Doug Byrkit og Matthew R. Johnson.
Musikerne på konserten i Juke Joint: Lewis Stephens, Mike Zito, Jostein Forsberg, Doug Byrkit og Matthew R. Johnson.