Little Steven’s Blues School gir ut julelåt

Ungdommer fra Little Steven’s Blues School har vært i Juke Joint Studio på Notodden og spilt inn Chuck Berrys juleklassiker «Run Rudolph Run». Låten er gitt ut av Notodden Blues Festival i samarbeid med Bluestown Records og ble sluppet på digitale plattformer og som video i sosiale medier fredag 4. desember.

Little Steven’s Blues School gir ut julelåt

- Det er viktig å støtte og inspirere ungdom i den vanskelige tiden vi er inne i nå. Dette er blitt feiende flott og julestemning slik vi virkelig trenger det i år, sier Jostein Forsberg i Notodden Blues Festival i en pressemelding.  

Fjorten ungdommer fra Little Steven’s Blues School har vært involvert i innspillingen. Ti ungdommer var samlet i Juke Joint Studio på Notodden for innspilling og filming. De fire blåserne, som alle bor på Vestlandet, var samlet under Knut Arve Starheim og Herbrand Larsens ledelse i studio i Bergen. Innspillingen ble så mikset og mastret på Notodden. Resultatet har blitt en svært så bra og svingende gladlåt som gir en morsom forsmak på julestemningen. 

Ungdomssatsing er en viktig aktivitet for bluesbyen Notodden, og festivalen har knyttet til seg erfarne musikere og studiofolk som står bak produksjonene og utgivelsene. Morten Omlid, Bård Gunnar Moe, Audun Haukvik, Espen Fjelle, Elisabeth Moen Peterson, Knut Starheim og Halvor Halvorsen er alle involvert i talentutviklingsprosjektet Notodden Talents. 
- Dette er utrolig gøy, og vi ser resultater, sier Jostein Forsberg i Notodden Blues Festival. - Notodden Talents er et nytt satsingsområde for oss i festivalen. Idéen er utviklet i koronaperioden, og målgruppen er ungdom som spiller i band på Notodden og ungdom tilknyttet Little Steven’s Blues School. Innspillingen av denne juleklassikeren viser hvor mye glede det er i å jobbe med ungdom. Det er viktig å støtte ungdom i den vanskelige tiden vi er inne i nå. Dette er julestemning slik vi trenger det i 2020, sier han. 

De unge musikerne som bidrar på låten er de fire sangerne Synne Marie Haugen, Stella Brachelle, Ella Mandt og Anya Johnsen samt Otto Junior (gitar), Tobias Ruud (gitar), Elias Wallumrød (orgel),  Sebastian Lien (bass), Erlend Sletta (trommer), Cato Engstad (piano), Matias Heradstveit (saksofon), Andreas Heradstveit (saksofon), Filip Nøkleby (trompet) og Lars Nornes (trompet).

Det vil komme flere utgivelser med blues og roots-musikk fra og med ungdom i regi av Notodden Blues Festival fremover. Festivalen eier og driver nå Juke Joint Studio som blant annet inneholder utstyr hentet fra det berømte Stax Studio i Memphis. 

Du kan se videoen her