Kvinnefokus på Fjordblues på Sandane

Festivalen i Nordfjord kan i år by på flere spennende kvinnelige artister. Blant annet gjør den fremadstormende amerikanske sangeren og gitaristen Hannah Wicklund sin norgesdebut helga 17.-19. oktober på Sandane (bildet).

Kvinnefokus på Fjordblues på Sandane
Hannah Wicklund.

Hannah Wicklund, som topper plakaten, er i godt selskap på kvinnesiden med britiske Elles Bailey og norske Tora Dahle Aagård og Anita Nordheim. Lindsay Beaver fra Austin, som nylig debuterte på Alligator Records med stort hell,  skulle også vært på festivalen, men ble kansellert på grunn av misforståelser i forbindelse med bookingen.

Powersangerinna Hannah Wicklund fra South-Carolina har blitt spådd en stor karriere av amerikansk media. Hun startet sin karriere allerede som åtteåring, og bare 22 år gammel har hun gitt ut tre album og gjort mer enn 2000 konserter. Etter å ha gjort to cruise i Middelhavet i august sammen med navn som Joe Bonamassa, Peter Frampton og Jon Bon Jovi har også Europa fått øynene opp for den utmerkede sangerinna, gitaristen og låtskriveren. På Fjordblues gjør hun i tillegg til konsertene med sitt faste band, The Steppin’ Stones, også en eksklusiv akustisk konsert.

Fra Bristol i England kommer Elles Bailey med sitt band. Hun har to album bak seg som har blitt godt mottatt både blant blues- og roots/americana-publikummet i England og Europa. De spiller en miks av rock, blues, soul, roots og americana med sørstats-twang.

Andre store artister på programmet er Knut Reiersrud som for anledningen samarbeider med Totenbandet The Jelly Roll Men. Her blir det virkelig en god mulighet til å høre Knut Reiersrud igjen spille klassisk Chicagoblues. Videre kan man på Sandane denne helga høre amerikanske Doug Seegers, britiske Danny Wilson Duo og unionsbandet Maldito. Andre norske band på plakaten er Anita Nordheim Blues ‘n’ Groove Company, D'Mens, Delta Daisy, Mikkel og Reverockerne og Coons.

Festivalen starter torsdag 21. oktober med gratis skolekonsert på Firda videregående med Hannah Wicklund & The Steppin’ Stones. Fredag på dagtid blir det gratis barnekonsert kl. 10.30 med Mikkel og Reverockerne og ungdomskonsert kl. 13 med Tora i Trivselshagen. Lørdag kl. 12 er det Landsbylaurdag på Heradsplassen med D’Mens og Delta Daisy.
Ellers går kveldskonsertene som alltid på to scener i gamle, vakre Gloppen Hotell.

Mer info finnes på http://fjordblues.no. God festival!

Engelske Elles Bailey kommer med sin miks av rock, blues og soul og og americana.
Engelske Elles Bailey kommer med sin miks av rock, blues og soul og og americana.