Konferanse om gjenåpning av kulturlivet

Notodden Blues Festival har tatt initiativ til et gjenåpningsseminar for kulturlivet. Hensikten med seminaret er å skape gode samarbeidsstrukturer i prosessen frem mot sommerens festivaler og andre arrangører. Kulturlivet ser frem til å ønske publikum trygt velkommen tilbake.

Konferanse om gjenåpning av kulturlivet
Fra bryggekonsert på Notodden Blues Festival.

Blant bidragsyterne er kulturminister Abid Raja, direktør i Kulturrådet, Kristin Danielsen, daglig leder i Norske konsertarrangører, Tone Østerdal og  kulturdirektør i Vestfold og Telemark, Else Blom.  
Festivalene og helårsarrangørene er representert ved blant flere Notodden Blues Festival, Midtgardsblot, Wrightegården og Drammen scener. Fra Roskilde Festival deltar Henrik Bondo Nielsen som er Head of Division, Area Resources and Guests & Safety. 

Kulturminister Abid Raja vil redegjøre for status for arbeidet med gjenåpning av kulturlivet og store arrangement fra regjeringens side på det aktuelle tidspunkt. Kristin Danielsen vil også redegjøre fra Kulturrådets side. Begge vil gjøre dette digitalt. Tone Østerdal og Else Blom vil være tilstede på Notodden og orientere om status fra henholdsvis arrangørfeltet og fylkeskommunen. Konferanseprogrammet blir en blanding av fysiske og digitale innlegg, intervju og samtaler i panel. 

- Vi er svært fornøyd med å kunne samle viktige aktører fra arrangørfeltet og regjeringen, regionale og lokale myndigheter på denne måten. Dagene for arrangører som planlegger sommerens arrangement oppleves som en berg og dalbane av følelser. Skal man få til gode løsninger for alle må man samarbeide om å få til de beste løsningene for den virkeligheten som til enhver tid finnes. Vi drar med oss gode erfaringer fra fjorårets Blues Weekend som vi gjerne deler, sier festivalleder i Notodden Blues Festival, Jostein Forsberg

Konferansen arrangeres fra Bok & Blueshuset på Notodden 23. mars kl. 10.00 til 15.00. Hele konferansen, som blir ledet av musiker Frode Alnæs, vil også bli strømmet til resten av landet av det nye Notodden-baserte selskapet Munin.Live. 
Deltagelse og innlegg vil være en blanding av fysisk tilstedeværelse og via nett. Det blir mulighet for et begrenset antall deltakere i salen på Notodden. 

Notodden Blues Festival har tatt initiativ til seminaret i samarbeid med Vestfold og Telemark fylkeskommune, Notodden kommune og festivalens samarbeidspartner på sikkerhet, SOS Security og ØKS. 
- Vårt ønske er å sette fokus på samarbeid mellom arrangører og myndigheter for å få til en god og troverdig gjenåpning av større arrangementer til sommeren. Dette er aktuelt for arrangører i hele landet, men vi tar utgangspunkt i hvordan vi best kan løse dette gjennom samarbeid i vår egen region, sier festivalsjef Jostein Forsberg. 
 
Mer informasjon: Jostein Forsberg, festivalsjef Notodden Bluesfestival - jostein@bluesfest.no - tlf. 915 24 503.