Kjell Inge Brovoll starter bluesradio med norsk musikk

Ildsjelen bak Blues in Hell og Hell Booking i Trøndelag ser det store behovet av at norsk musikk blir spilt på radio i disse krisetider, og han gjør noe med det! Han er neste uke i gang sitt nye radioprogram, Kafé Norsk Blues, som vil bli sendt på Nea Radio hele tre dager i uka. 

Kjell Inge Brovoll starter bluesradio med norsk musikk
Kjell Inge Brovoll promoterer norsk bluesmusikk i sitt nye radioprogram.

- Har du et blått hjerte, kan vi glede deg med at Kafé Norsk Blues er åpen på Nea radio mandager, onsdager og lørdager, sier Brovoll, som også er kjent gjennom mange år som musikeren Jolly Jumper. 
Du kan høre det nye radioprogrammet som kun spiller norsk musikk på mandager, onsdager og lrdager kl 20. Første sending blir mandag 23. mars Kl. 19:00.

Kjell Inge forteller til Bluesnews at idéen til Kafé Norsk Blues kom på mandag og allerede dagen etter var alt klart, så dette gikk fort. NEA Radio, som sender det nye programmet, er den største nærradioen i Trøndelag og var i rikspressen forrige uke da de bestemte seg for å kun spille norsk musikk fremover for å støtte norske artister i denne vanskelige tiden. 
- Jeg har også vært i dialog med radioen tidligere om å lage et bluesprogram, men tiden har ikke strukket til, forteller Kjell Inge. -  Nå er jo alt snudd på hodet, og mandag kveld da jeg satt på kontoret begynte jeg å tenke på om det virkelig gikk å lage et bluesprogram på Nea Radio og utelukkende spille blues fra norske artister? Dette som en støtte til alle i den blå familien i Norge nå i den utfordrende tiden vi opplever. Jeg snudde meg rundt og tok en kikk på CD-hyllene på kontoret. Av de nærmere 8000 blues-cd’ene som jeg har fått tilsendt gjennom 25 år med booking, var det mye norsk. Så jeg bestemte meg der og da, – dette kunne gå! 

Kjell Inge forteller at NEA Radio responderte momentant og sa "JA, dette gjør vi bare". De tre første programmene er allerede ferdig innspilt, og to nye er under innspilling. 
- Jeg må vel beskjedent kunne begynne å kalle meg en liten veteran i det norske bluesmiljøet, innrømmer Kjell Inge. - Jeg var jo svært sentral i tre leire, både innen booking, som festivalleder og som artist i klondyke-perioden i norsk blues på 1990/2000-tallet, så litt peiling har jeg jo. 

Responsen på Kjell Inges tiltak har vært enorm, og nå har flere andre nærradioer tatt kontakt med NEA med forespørsel om å få sende programmet - dette før første sending har gått på lufta. Til og med en svensk radio har spurt, og alle har fått "go" fra NEA. 

- Må også nevne at målet er å spille de fleste norske bluesartister for å få mest mulig bredde, lover programlederen, - og det mangler ikke på henvendelser de siste dagene med en million argumenter for at nettopp deres band må spilles. Men det sier seg selv at med 9-11 låter i hvert program vil noen måtte vente til program 10-12 eller 15 før de kommer på - så mange er vi faktisk, men skal prøve etter beste evne, avslutter Kjell Inge Brovoll.

I de første programmene vil vi blant annet få et gjenhør med artister som Mulen Portlands Combo, Bergen Blues Band, Hard Luck Blues Band, Kristin Berglund, Håkon Høye, Blues Basement, Stina Stenerud, TORA, Tiger City Jukes, Texas Twisters, Hot Little Mama, Reidar Larsen, Spoonful of Blues, Stein Stokke og Bjørn Saksgård.

Slagordet i programmets vignett er det samme som NRKs Geir Hovig sa så mange ganger i sitt bluesprogram, riktignok på engelsk den gangen: - Dette vil treffe deg som et blått godstog!
Programmet kan høres på FM og DAB i Trøndelag og WorldWide via https://rp.nearadio.no/radioplayer.

Hatten av for Kjell Inge Brovoll for det gode – og i disse tider ekstra viktige initiativet!