John Mayall trapper ned turnélivet

John Mayall trapper ned livet som turnerende musiker. Det sier han i en pressemelding som gikk ut på sosiale medier 23. september. En epoke i blueshistorien er over når mannen som introduserte bluesen for en hel generasjon på 60-tallet og kan se tilbake på en 60 år lang karriere ikke lenger er "på veien". 

John Mayall trapper ned turnélivet

John Mayall (87) blir gjerne omtalt som den britiske bluesens far, og hans utgivelser med The Bluesbreakers på 60-tallet var svært avgjørende for den store interessen for bluesmusikk som bredte seg i Europa dette tiåret. Bandet hans hadde også en viktig funksjon som springbrett for kommende stjerner, som Eric Clapton, Peter Green, Mick Taylor, Coco Montoya og Walter Trout. John Mayall har turnert verden over hele livet og gitt ut et 60-talls album gjennom årene. Han hadde planer om Europaturné igjen i mars neste år, der Rockefeller 6. mars var en av konsertdatoene.

Dette sier John Mayall i uttalelsen på sosiale medier:
- Jeg har tatt avgjørelsen, på grunn av pandemien og min høye alder, at det er på tide for meg å legge bort turnéskoene. Et resultat av det er at jeg radikalt vil kutte i turnéplanene og begrense det til lokale konserter i nærheten av mitt hjemsted i California, og bare en og annen konsert noe lenger borte. Mitt episke turnéliv har imidlertid kommet til en slutt. 
Jeg vil takke publikummet mitt for alle tiårene med herlige konserter, og for alles store entusiasme for musikken min og for støtten gjennom mine mange musikalske inkarnasjoner. Jeg setter pris på å ha hatt deg med på turen gjennom det hele. Jeg kommer kanskje ikke til stedet ditt mer, men jeg vil fortsette å dele min kjærlighet til blues med deg. Jeg har ny musikk som kommer din vei i form av det nye albumet mitt, "The Sun is Shining Down", som vil bli utgitt av Forty Below Records 21. januar, med min mangeårige rytmeseksjon med Greg Rzab og Jay Davenport samt noen spennende spesielle gjester. Jeg er stolt av det vi har kommet opp med og gleder meg til å dele det med deg. 
Jeg ser fram til å se dere som kan delta på mine lokale show, og jeg vil savne alle dere som ikke kan, men som alltid, fortsett med å elske bluesen! 
- John Mayall