Interstate 20 – Oslo Americana Weekend

Interstate  ble arrangert for første gang i januar 2019, og trakk godt med folk en mørk og kald januarhelg. Etter suksessen i fjor ble det snart klart at det blir en Interstate 20 også! Interstate 20 – Oslo Americana Weekend går av stabelen 24. og 25. januar, og både norske og internasjonale artister dukker opp på Vulkan. Konsertene avholdes på Pokalen, Vulkan Arena og på Smelteverket, som alle ligger på Vulkan-området i Oslo.

Interstate 20 – Oslo Americana Weekend
Grammyvinnende Brandy Clarke og populære, norske Malin Pettersen er blant artistene på Vulkan.

Den fine, lille byfestivalen arrangeres som et samarbeid mellom Vulkan Arena og  Norsk Americanaforum. 
Rundt halvparten av artistene på festivalen er norske. I Norge er vi så heldige å ha mange svært gode artister innen sjangeren, de får høye terningkast når de gir ut plater, og etter hvert mye oppmerksomhet. Artister som Malin Pettersen, Kenneth Norum, Sweetheart,  Winding Road, Johan Berggren, Tone Bringsdal og Signe Marie Rustad står på plakaten, samt et spennende samarbeidsprosjekt kalt A Nordicana Revue, der Louien, Stine Andreassen, Benedicte Brænden og Robert Moses i skrivende stund er bekreftet som gjester, mens Lucky Lips er husband.
Fra utlandet kommer Tyler Childers, David Ritschard, Jonah Tolchin, Kacy & Clayton og Brandy Clark.

Hva er egentlig americana ? Kort sagt kan man vel si at dette er amerikansk tradisjonsmusikk, og at den innbefatter både country, blues, bluegrass, sanger/låtskriver, countryrock, alt-country og gospel. De siste årene har sjangeren tatt av i Norge og den store interessen for Interstate 20-festivalen bekrefter det.
14 dager før festivalstart var fredagspassene allerede utsolgt, mens det fortsatt er noen festivalpass igjen. Det sier litt om populariteten sjangeren americana har oppnådd i Norge. 
Så da er det bare å pusse bootsene og finne veien til Vulkan!

Nordicana Revue er et samarbeidsprosjekt mellom norske og utenlandske artister innen sjangeren, med Lucky Lips som grunnstamme.
Nordicana Revue er et samarbeidsprosjekt mellom norske og utenlandske artister innen sjangeren, med Lucky Lips som grunnstamme.