Gode opplevelser på Dalane Bluesfestival

Mange ivrige konsertgjengere i Blues-Norge ble skuffet og oppgitt da det ble klart at de fleste av sommerens festivaler måtte avlyses. Dalane Bluesfestival i Egersund derimot klarte å stable på beina et svært bra arrangement helgen 17.-18. juli, til tross for korona og strenge smittevernregler. Oz & The Wizards (bildet) var et av høydepunktene.

Gode opplevelser på Dalane Bluesfestival
Oz & The Wizards var et av høydepunktene.

Artistprogrammet besto for det meste av norske bluesartister, men også en del artister fra tilstøtende sjangre var med. Det viktigste av alt; vi fikk oppleve høy musikalsk kvalitet over hele linja. Noen av høydepunktene var Daniel Eriksen og Vidar Busk med gjestegitarist Marius Lien. Reidar Larsen og Arne Skage skuffer aldri, og det gjorde heller ikke Bjørn Berge, Ledfoot og Vidar Johnsen. Settet til duoen Tove Bøygard og Jørun Bøgeberg var utrolig nært og fint. Helgens snakkis ble allikevel Oz & The Wizards som spilte delta- og Chicagoinspirert blues begge kveldene på juke joint’en «Pibern & Nelliken».

 

Arrangørene hadde klart å gjøre festivalen både trivelig og sikker. Egersund sentrum er et koselig sted å være på festival, med mange små scener som alle ligger i nærheten av Grand Hotell. Det var rimeligvis mest lokalt publikum, men også noen langveisfarende. Vi fikk servert god lyd over alt.

 

Flere av av oss som er i risikogruppen for pandemien som herjer var svært fornøyd med de flinke arrangørene som fikk til en festival som stort sett virket oversiktlig og sikker. Mange frivillige gikk konstant rundt og sprayet overflater og festivaldeltakernes hender. Ved bordene kunne vi bestille drikkevarer med mobiltelefon og QR-kode, og alt fikk vi servert ved bordet. Enkelt og greit. Vi opplevde bare ett minus: Det kunne være litt mange folk samlet i røyketeltet som vi måtte gå gjennom. Og det opplevdes trygt at det ikke var lov til å mingle rundt i lokalet (eller danse på bordet).

 

Årets Dalane Bluesfestival var en god opplevelse for mange konserthungrige bluesfans. Vi gleder oss til neste år!

 

Reidar Larsen på Sykkelverkstedet.

Bjørn Berge. Under: Jørun Bøgeberg og Tove Bøygard. (Foto: Elisabeth Solum).

Daniel Eriksen, Marius Lien og Vidar Busk.
Daniel Eriksen, Marius Lien og Vidar Busk.