Gode bluesnavn til Notodden i 2020

De første artistene er sluppet til neste års festival på Notodden. Festivalen innleder lanseringen av 2020-programmet med å servere noen riktige godbiter for bluesfolket, deriblant Jimmie Vaughan, Kid Ramos’ nye superband og Mike Andersen.

Gode bluesnavn til Notodden i 2020
The Proven Ones og Jimmie Vaughan kommer til Notodden i 2020.

Den fire ganger Grammyvinnende bluesgitaristen Jimmie Vaughan kommer tilbake til Notodden for første gang siden 2007. Jimmie Vaughan står alltid høyt på lista over artister publikum ønsker seg til Notodden. Han er en musikalsk stilskaper og oppnådde en kultlignende status gjennom sine år i The Fabulous Thunderbirds. Han er storebror og læremesteren til Stevie Ray Vaughan og også nær venn og kollega med Eric Clapton. Vaughan har vært fast innslag på Claptons stjernespekkede Crossroads Guitar Festival.

Det nyeste superbandet i bluesmiljøet i USA heter The Proven Ones. Bandet består av musikere med bakgrunn fra store bluesband som The Fabulous Thunderbirds og The Mannish Boys. Bandet har populære Kid Ramos på gitar, Brian Templeton på vokal, Jimi Bott på trommer, Willie J. Campbell på bass pluss blåserrekke. The Proven Ones har nylig vært i studio og spilt inn ny plate som kommer i løpet av vinteren.

Norgesvennen Mike Andersen returnerer også til Notodden neste år. Andersen har for lengst bygd seg opp som storselgende stjerne i Danmark og som internasjonalt turnerende artist. Mike Andersen ga nylig ut en kritikerrost akustisk plate, og skal opptre på Notodden både solo og med band. Begge konsertene er lørdag 1. august.

Bjørn Berge er en av Norges mest populære bluesartister. Han har gjort mange gode opptredener på Notodden Blues Festival. Han opptrådte med sitt nye elektriske band på festivalen i 2019, men i 2020 kommer han tilbake slik mange liker ham best, solo og med sine akustiske gitarer.

- Jeg føler at vi legger et godt grunnlag for nok en vellykket bluesfestival på Notodden neste sommer i perioden 30. juli – 2. august, sier festivalsjef Jostein Forsberg i forbindelse med lanseringen av de første artistene. 
Notodden Blues Festival vil også i 2020 by på et hundretalls konserter med rundt 50 band og artister. Festivalen har startet billettsalget ved å legge ut rabatterte festivalpass i en kort periode fram til jul.