George Thorogood til Notodden Blues Festival

Rockeren George Thorogood og hans Destoyers er annonsert som en av headlinerne til årets Notoddenfestival. Dette blir hans første besøk i Norge etter at han spilte på festivalen i 2015. Andre nye navn på plakaten er Gumbo, Grits & Gravy med Guy Davis, Anne Harris og Marcella Simien samt den britiske duoen Kyla Brox & Danny Blomeley. 

George Thorogood til Notodden Blues Festival

George Thorogood & the Destroyers skal toppe årets rockefredag på Notodden fredag 31. juli. Norske CC Cowboys er tidligere lansert til samme dag. Konserten med George Thorogood & the Destroyers i 2015 foran 6000 mennesker i et utsolgt Hovigs Hangar står fortsatt for mange som et høydepunkt i Notoddenfestivalens. 
Etter mer enn 8000 konserter siden starten i 1975, 15 millioner solgte plater, hvorav 6 har solgt til gull og 2 til platina, er George Thorogood & the Destroyers fremdeles «Bad To The Bone». George Thorogood & the Destroyers popularitet forsvant ikke med det fysiske platesalgets død, men bekrefter sin popularitet med mer enn 72 millioner streaminger av «Bad To The Bone», 20 millioner av «One Bourbone, One Scotch, One Beer» og 12 millioner av «I Drink Alone». 

- Populariteten til George Thorogood innen vårt musikksegment illustreres godt ved at han har nesten 1,6 mill månedlige lytter på Spotify, hvilket er nesten dobbelt så mye som Joe Bonamassa og Buddy Guy og mer enn dobbelt som Beth Hart. Alle disse er store publikumsfavoritter hos oss på Notodden. George Thorogood er milevis foran disse. Det er klart vi er fornøyd med denne bookingen», sier festivalsjef Jostein Forsberg i en presseuttalelse.

Gumbo, Grits & Gravy for første gang
Med musikerne Guy Davis, Anne Harris og Marcella Simien kommer dette bandet til Norge for første gang. Gumbo, Grits & Gravy blir omtalt som en fest av et band og musikken deres byr på en mengde stilarter som er rørt sammen. Det dreier seg om musikk fra de amerikanske sørstatene med akustisk blues, zydeco, cajun og americana som hovedingredienser.

Gumbo, Grits & Gravy  (Foto: Joseph A. Rosen).

Kyla Brox
Kyla Brox vant European Blues Challenge 2019 og gjorde to meget sterke konserter med bandet sitt på Teledølen under festivalen i fjor. Nå kommer hun tilbake i duoformat med ektemannen Danny Blomeley. Fra sitt tilhold i Manchester, England er Brox i ferd med å bygge opp en stor karriere der hun turnerer over hele Europa. Hun er i år nominert til UK Blues Awards i kategoriene Artist Of The Year og Album Of The Year. Som datter av den britiske bluespioneren Victor Brox har hun vokst opp med bluesmusikken inn på livet. Kyla Brox & Danny Blomeley blir i år å høre på Notoddens Folk & Blues Stage.

Notodden Blues Festival 2020 arrangeres i perioden 30. juli – 2. august. Se www.bluesfest.no for mer info om artister.

Kyla Brox.
Kyla Brox.