Folksomt på Den lille bluesfestivalen

Helgen 14. og 15. februar 2020 arrangerte Dag Bergesen den sjette utgaven av Den lille bluesfestivalen på Madam Felle i Bergen. Helga ble en stor suksess med utsolgte hus begge kveldene og publikumsrekord på ettermiddagsbluesen lørdag. Programmet på festivalen besto av et variert utvalg av band fra forskjellige steder på Vestlandet. 

Folksomt på Den lille bluesfestivalen
Vetrhus Bluesband fra Odda sørget for en stemningsfull avslutning av festivalen.

Fredagen ble åpnet av Olav Undelands nye prosjekt, Blåstål fra Voss. Besetningen besto blant annet av baljebass, noe det er sjelden man opplever i dag. Han hadde også med seg sin sønn, Anders Bauthus,  på ni og et halvt år som gjest, som fremførte to låter med sjel og groove. Anders kunne fortelle til Bluesnews før konserten at musikk var hans eneste interesse, og at han synger både klassisk, opera, pop og blues.
Videre på fredag spilte Gråblå Strenger med bluesdamene Kristin Bergsvik, Annlise Ringsby og Tone-Lise Jonassen. Det svingte som bare det og publikum var storfornøyde. Fredagskvelden ble avsluttet med bandet Between The Lines. De het tidligere Blues Brass Collective og kommer fra Nordhordaland. Bandet har full blåserrekke og leverer konserter med skikkelig trøkk og fyldig lydbilde.

Olav Undeland og hans nye prosjekt, Blåstål. Sønnen Anders (9 år) imponerte med sin gjesteopptreden. (Foto: Trond Johnsen).

Lørdagen startet med ettermiddagsblues fra klokken 14:00. Det var Bluezifer fra Bergen som spilte en liten time før en herlig jam avsluttet dagkonsertene.
Lørdagskvelden startet med Anita Nordheim Blues n’ Groove Company fra Høyanger. Hun trakterer saksofonene sine med sjel og swing og låtene som hyller diverse bluesdamer som Etta James, Coco Taylor og mange andre gis et flott uttrykk. Robert Taylor Band fra Haugesund var neste band ut, og de ga oss en time med skikkelig trøkk. Sist ut lørdagskvelden var Vetrhus Bluesband fra Odda, en gjeng vi har kjent til gjennom mange år. Stemningen var elektrisk og et par av bandets medlemmer spilte seg fra bord til bord rundt i lokalet. Det ble en vanvittig stemningsfull avslutning på festivalen med flere ekstranummer.

Totalt sett var helgen vellykket på alle måter. Det var utsolgte konserter både fredags- og lørdagskveldene, og «all time high» på ettermiddagen lørdag med 150 gjester. Bergesen kan bekrefte at festivalen for neste år allerede er under planlegging, og det ser vi frem til.

Over: Vetrhus Bluesband fra Odda. Under: Anita Nordheim Blues n’ Groove fra Høyanger. (Bilder: Trond Johnsen).

Festivalgeneral Dag Bergesen.
Festivalgeneral Dag Bergesen.