Festivalsommeren er avlyst

Det blir ingen folkefest i Hovigs Hangar på Notodden eller på andre norske festivaler denne sommeren. Myndighetene bestemte den 25. april at alle arrangementer som samler mer enn 500 personer skal avlyses. Forbudet vil gjelde helt fram til 1. september. Fra 7. mai er det tillatt med arrangementer som samler inntil 50 personer.

Festivalsommeren er avlyst
Ingen folkefest med Vintage Trouble i Hovigs Hangar i år, slik det var i 2018.

Blant festivalene med bluesprogram som ser seg nødt om å avlyse denne sommeren finner vi i tillegg til Notodden også Codstock i Henningsvær, Haugesund Blues Weekend, Bergenfest, Trandalblues, Dalane Bluesfestival i Egersund, Kongsberg Jazzfestival, Molde Jazzfestival, Skånevik Bluesfestival, Skjærgårdsblues på Smøla og Drøbak Havneblues.

Avgjørelsen fra norske myndigheter er noe festivalarrangørene har ventet på. Det fører til at festivalene kan henvise til force majeure-paragrafen i artistkontraktene, og at de derved ikke blir holdt økonomisk ansvarlig for avlysninger.
Norske Konsertarrangørerer kommenterer avgjørelsen slik i en uttalelse:
- Så kom endelig langtidsbestemmelsene vi har ventet på, - avgjørelsen som bringer med seg lettelse, men som også er så tung å få. I dag sender vi gode og sterke tanker til alle våre berørte medlemmer, deres samarbeidspartnere, underleverandører og publikum. Vi vet hvor hardt dere alle har jobbet med arrangementene som nå er avlyst, og 2020 blir året vi aldri kommer til å glemme. Nå fortsetter arbeidet med å sikre at arrangørene og resten av musikkbransjen kommer seg gjennom denne krisen. 

Festivalsjef Jostein Forsberg på Notodden sier dette i en uttalelse på Facebook:
- Vi hadde planlagt og gledet oss til å se publikum, frivillige, artister, samarbeidspartnere, leverandører og crew igjen i månedsskiftet juli/august. Vi vet at mange gledet seg med oss og så fram til å møtes på festivalen. Nå skal vi passe på hverandre og se fram mot ny festival i 2021 med like stor entusiasme. Jeg kan vel da egentlig se fram til første sommerferie på 30 år. Jeg ønsker dere alle det aller beste nå og håper å se dere snart igjen, når vi forhåpentlig vis etter hvert går mot en ny normal. Vi får heie på hverandre, vise hensyn og følge myndighetenes råd. Sammen skal vi komme gjennom denne utfordrende tiden. Vi ses når tiden er inne.

Festivalsjef Alf Warloe i Skånevik Bluesfestival kom med denne uttalelsen på Facebook:
- Kjære festivalvenner. Det er med tungt hjarta vi avlyser Skånevik Bluesfestival sommaren 2020. Regjeringa har i dag, som venta, vedtatt eit forbud mot store arrangement til 1 september. Vi hadde gleda oss til å få deg på besøk i 2020, men håpar du i staden blir med å laga ein knall festival i 2021!!
Vi kommer tilbake med meir info om kjøpte billettar osv, men håpar du brukar muligheiten til å nytta kjøpte billettar til neste års festival 2021.
Økonomisk blir det tøft for oss, men vi ser jo lyst på livet og framtida!
Nyt finaveret og ta vare på kvarandre i desse tider! Hold avstand og vask hendene.​