En annerledes julefest med Fat Fred & co

Fat Fred og hans Possumhunters inviterte til «En annerledes jul» i Lillestrøm Kultursenter 12. desember. Det var en torsdag, men føltes som en lørdag. Forsterket med Viggo Sandvik, Amund Maarud, Stina Stenerud og det unge gitartalentet Tobias Ruud, lå alt til rette for en solid dose rockete og svingende julestemning. I en tid hvor kirkene rundt om i landet er hovedarena for førjulskonsertene, er det godt å se at noen tør å satse på et juleshow i et lokale med vanlig husleie!

En annerledes julefest med Fat Fred & co
Fat Fred & The Possumhunters med gjester på Lillestrøm kultursenter.

Scenedekorasjonene satte stemningen, bare en julenisse manglet. Blåserrekke og kordamer entret også scenen da Fat Fred dro i gang med Santa Claus Is Back In Town. Fredrik "Fat Fred" Støvind er en sjeldent karismatisk frontmann, som beveger seg som om han er koblet til et eget strømuttak. Neste mann ut var Viggo Sandvik, som har meget i muntlig og hadde publikum i sin hule hånd før han dro i gang med Je åt opp rånan min. Amund Maarud kom på scenen og leverte en stormende versjon av JD McPhersons Skinny Santa, sammen med hele bandet. Han var også i førersetet på Rockin' Around The Christmas Tree, med kor, blåsere og heftig barytongitar. Stina Stenerud leverte en akkurat passe sexy Santa Baby, med en stemme som skiller seg ut fra gjennomsnittet. Hun koret Amund Maarud på Change Of Heart, og han er med på gitar når hun synger Midnight In Harlem. Litt av julestemningen ble borte, men musikalsk var det helt topp. 
Julestemningen var kjapt tilbake med litt flerstemt hawaiifølelse på Mele Kalikimaka, før Stina og Fred konstaterte Baby, It's Cold Outside. 
Kveldens store overraskelse var den unge gitaristen Tobias Ruud, 14 år, som dro til med eminent gitarspill på Steppin' Out. "Såpass må en kunne forvente av en som fyller 15 om ei uke", bemerket Viggo Sandvik da han kom på scenen igjen for Lada til Hønefoss og en tåredryppende Hematt til jul. Sandvik og Maarud tok også for seg Prøysens Romjulsdrøm, som Maarud dro over i litt Prøysen-fusion mot slutten. På dette tidspunktet annonserte Sandvik at han hadde glemt ei låt innledningsvis og ledet an i en energisk versjon av Hjul, Jul i Jul. Da kom også trompeten frem. 
Mot slutten ble det Hey Merry Christmas og Run Rudolp Run. En rockende finale, som fikk publikum på bena, et publikum som forlangte mer. Bandet brøt med husleiereglene og tro til med et ekstranummer som fikk publikum med på allsang, med Fat Fred joggende rundt i salen. En bekreftelse på at publikum gjerne hadde tatt en halvtime eller mer til! 

Neste dag så jeg overraskende at Romerike Blads "kulturmedarbeider" kom med noen sure oppgulp om "en juletrefest i hjemmebrentens navn". Denne Grinchen kom med injurerende påstander om et publikum som "reiste seg nølende og klappet". Fake News!! Stemningen var på topp hele veien og responsen i stil med den! 
Håper dette blir en årlig tradisjon, som fort vil kunne føre til at de må ha flere kvelder på Kulturhuset. A Rockin' Good Christmas!